ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έκθεση «Ταξίδι 2017» από 21-23 Απριλίου στο Φιλοξενία - Πληροφορίες για ταξίδια στο εξωτερικό

08:48 - 20.04.2017

Την Έκθεση Ταξίδι 2017 διοργανώνουν για 20η συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και η εταιρεία Display Art, η οποία αποτελεί το κομβικό σημείο για την σωστή και πλήρη ενημέρωση του Κύπριου ταξιδιώτη όσον αφορά τουριστικούς προορισμούς και ταξιδιωτικά πακέτα.

Την Εκθεση, παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Τράπεζα Κύπρου, ενώ Χορηγός είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό Down Town.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Λευκωσία, αναφέρθηκε ότι η Εκθεση Ταξίδι 2017, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στην Λευκωσία. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης την Παρασκευή, 21 Απριλίου στις 5 το απόγευμα.

Μέσω της Εκθεσης αυτής, όπως τονίστηκε, ο Κύπριος επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί πλήρως τόσο για τα διαθέσιμα πακέτα διακοπών στο εξωτερικό που προσφέρουν οι διοργανωτές ταξιδίων όσο και για διακοπές σε ξενοδοχεία της Κύπρου.

Στην Εκθεση συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα, οργανισμοί ταξιδίων, αεροπορικές εταιρείες, περιφερειακοί τουριστικοί οργανισμοί της Κύπρου και της Ελλάδας, και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων.

Μεταξύ των εκθετών θα είναι η Τράπεζα Κύπρου, ο ΚΟΤ, οι Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφερειών όπως του Τροόδους, της Αγίας Νάπας-Πρωταρά, της Πάφου, το υδροπάρκο της Αγίας Νάπας, Κύπριοι διοργανωτές ταξιδίων, εταιρείες κρουαζιέρων, αεροπορικές εταιρείες όπως η Blue Air, η Cobalt, η TUS και η Ellinair, ενώ στις διεθνείς συμμετοχές λαμβάνουν μέρος η Ελλάδα, μέσω τοπικών αυτοδιοικήσεων και η Ινδία. Θα υπάρχουν πέραν των 25 εκθετών σε ένα χώρο 1200τμ.

Κατά την διάρκεια της Εκθεσης , η οποία αποτελεί γιορτή του τουρισμού, θα υπάρχουν ελκυστικές προσφορές και κληρώσεις που περιλαμβάνουν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, κρουαζιέρες, διαμονές σε ξενοδοχεία της Κύπρου και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Ντίνος Κάκκουρας είπε ότι για το Καλοκαίρι 2017, υπάρχουν πτήσεις και σε καινούργιους προορισμούς όπως είναι η Κως και η Ζάκυνθος. Για την Ευρώπη, σημείωσε, τα προγράμματα ταξιδίων έχουν γίνει πιο ελκυστικά με τις τιμές να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

“Επειδή ο τουρισμός μας φέτος προς την Κύπρο πάει πολύ καλά, οι Κύπριοι που θα θέλουν δωμάτια στα παράλια μας, είναι καλό να κλείσουν από τώρα. Να μην ξεχνούμε ότι έχουμε και θαυμάσια μικρά ξενοδοχεία στα ορεινά μας θέρετρα γι αυτό είναι καιρός και οι Κύπριοι να προσπαθήσουν να κλείσουν και σε αυτούς τους προορισμούς”, πρόσθεσε.


Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μαρίνος Μενελάου είπε ότι ο ΚΟΤ στηρίζει ανελλιπώς της Έκθεση Ταξίδι 2017 δίνοντας ταυτόχρονα τα εύσημα στον ACTA για αυτή την εκδήλωση που δίνει την ευκαιρία, όπως σημείωσε, να προβάλουμε την Κύπρο τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

“Είναι μια ευκαιρία να προβάλουμε το πρόγραμμα των μικρών αποδράσεων, τα διάφορα μονοπάτια της φύσης, την γαστρονομία και τις ομορφιές της Κύπρου”, πρόσθεσε.

Ο Διευθυντής Καρτών της Τράπεζας Κύπρου Στέλιος Τραχωνίτης είπε ότι “οι κάρτες της Τράπεζας Κύπρου αποτελούν για τους πελάτες μας ένα από τα πιο απαραίτητα μέσα πληρωμής στις διακοπές τους είτε αυτές είναι στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό”.

Ειδικότερα για τα ταξίδια στο εξωτερικό, συνέχισε, η κάρτα πλέον αποτελεί ένα ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο πληρωμής κι είναι ευρέως αποδεχτή σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα, σημείωσε, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι η ασφάλεια στον κάτοχο της, ο οποίος δεν είναι αναγκασμένος να μεταφέρει άσκοπα, σημαντικό ποσό χρημάτων μαζί του.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις “Ενα Ονειρο Μια Ευχή” Γιώργος Πενηνταέξ ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές της Εκθεσης Ταξίδι 2017, που θα παραχωρήσει μέρος των εσόδων για σκοπούς του Συνδέσμου αναφέροντας ότι “αυτά τα χρήματα που θα παραδώσετε στον Σύνδεσμο θα φέρουν κάποια χαμόγελα σε κάποια πονεμένα μουτράκια που καμιά φορά δεν γνωρίζουν και τι σημαίνει χαμόγελο”.

“Είκοσι χρόνια με την Εκθεση αυτή, είκοσι χρόνια ταξίδι, ο Σύνδεσμος “Ενα Ονειρο Μια Ευχή”, πρώην “Κάνε Μια Ευχή”, ίσως δεν είναι τυχαίο ότι στα είκοσι χρόνια συγκλίνουμε. Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, γιατί η δική σας η συνεισφορά είναι πολύ σημαντική για ένα φιλανθρωπικό κι εντελώς εθελοντικό Σύνδεσμο. Είναι ένα ταξίδι που εμείς, δεν λέμε ότι το γιορτάζουμε στα είκοσι μας χρόνια. Δεν θέλαμε ποτέ να φθάσουμε τα είκοσι χρόνια, δυστυχώς η μεγάλη ευχή των εθελοντών του “Ενα Ονειρο Μια Ευχή”, δεν έχει πιάσει ακόμη – να διαλύσουμε μιας και δια παντός την ασθένεια του καρκίνου που ταλανίζει όχι μόνο την μικρή μας πατρίδα αλλά και όλο μας τον πλανήτη”, σημείωσε.

ΚΟΤ: Ενδείξεις ότι θα ξεπεράσουμε το περσινό ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών


Αισιοδοξία ότι τα περσινά επίπεδα στην ροή τουριστών στην Κύπρο θα ξεπεραστούν εξέφρασε ο
Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μαρίνος Μενελάου.

Είπε ότι “όλες οι ενδείξεις που έχουμε και από τις επαφές μας με τους διοργανωτές ταξιδίων στις διάφορες τουριστικές εκθέσεις καταδεικνύουν ότι φέτος έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα φθάσουμε το περσινό ιστορικά ψηλό αριθμό των 3.186.000 τουριστών αλλά θα τον ξεπεράσουμε”.

Χθες, σημείωσε, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από την Στατιστική Υπηρεσία και του Μαρτίου. Για το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος 2017, συνέχισε, παρουσιάζεται μια αύξηση της τάξης 13,5% από τον αντίστοιχη πολύ καλή περίοδο του 2016 και συνεπώς αυτός ο αριθμός των στατιστικών στηρίζει αυτή την αισιοδοξία.

Αναφερόμενος στον εσωτερικό τουρισμό και στις διακοπές ιδιαίτερα των Κυπρίων, είπε ότι από σύνολο περίπου 15 εκ. διανυκτερεύσεων του 2016, αριθμός γύρω στις 800.000, ένα ποσοστό 5%, ήταν από Κύπριους, που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της τουριστικής πίττας και στο οποίο ο ΚΟΤ δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Από ΚΥΠΕ