ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συγχαρητήρια Υπουργείου Μεταφορών στην Hermes Airports

12:01 - 09.01.2017

Συγχαρητήρια για την αύξηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με ανακοίνωσή του συγχαίρει την Hermes Airports και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη συνεισφορά τους στη ραγδαία αύξηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κατά το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν τη Δευτέρα 9/1 στη δημοσιότητα.

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 1,360,000 κατά το 2016, σε σύγκριση με το 2015, συνιστά αναμφίβολα ένα σημαντικό επίτευγμα. Σημειώνεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της Hermes Airports, κατά το 2016 διακινήθηκαν συνολικά 8.974.163 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα διαδραμάτισε ο εμπλουτισμός του δικτύου των κυπριακών αεροδρομίων με τη δραστηριοποίηση έντεκα νέων αεροπορικών εταιρειών και την εισαγωγή συνολικά, 21 νέων δρομολογίων.

Το Υπουργείο Μεταφορών διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου, γεγονός που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τη χώρα. Το ΥΜΕΕ εκφράζει βεβαιότητα ότι η ανοδική αυτή πορεία θα συνεχιστεί, εξέλιξη η οποία θα έχει αδιαμφισβήτητα θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και τον τουρισμό της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

9 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν με τα αεροδρόμια της Κύπρου