ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Κύπρο στρέφονται οι τουρίστες που θα ταξίδευαν στην Τουρκία

14:42 - 03.01.2017

Μειώνεται ο τουρισμός της χώρας εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων με την Κύπρο μέσα στους επικρατέστερους προορισμούς.

Πλήγμα στον τουρισμό κατάφεραν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως και το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Όπως υποστηρίζει η ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad, επικαλούμενη στοιχεία από το Υπουργείο Τουρισμού, ο αριθμός επισκεπτών στην Τουρκία, το πρώτο εξάμηνο του 2016, παρουσιάζει αισθητή μείωση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2015.

Μείωση η οποία μεταφράζεται σε ποσοστό 30%.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ροή τουριστών στα παραθαλάσσια θέρετρα δεν έχει σημειώσει σημαντική μείωση, σε αντίθεση με τον τουρισμό στις πόλεις, ο οποίος έχει μεγάλη πτώση. 

Δεν έχει εξαλειφθεί όμως εντελώς ο τουρισμός, καθώς όπως εκτιμά η εφημερίδα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν θα καταφέρουν να αναγκάσουν τον τουρισμό να υποχωρήσει τελείως. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τουρίστες αναζητούν άλλο σημείο στην Ευρώπη, όπου να παρέχει ηλιόλουστες διακοπές, με την Ελλάδα και την Ισπανία να είναι ήδη κλεισμένες από τουρίστες.

Κριτήρια τα οποία πληροί το νησί μας και επιβεβαιώνουν οι αυξημένες αφίξεις στο νησί μας.

Σύμφωνα με στατιστικά του ΚΟΤ, την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2016, αφίχθηκαν στο νησί μας πέραν των 3 εκατομμυρίων τουριστών.

Συγκεκριμένα 3.098.604 τουρίστες αφίχθηκαν μεταξύ της προαναφερθείσας περιόδου, σημειώνοντας αύξηση πέραν του μισού εκατομμυρίου επισκεπτών από την αντίστοιχη περίοδο το 2015.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην γειτονική Τουρκία με την μείωση του τουρισμού της, καθιστά την Κύπρο ιδανικό προορισμό με πιθανή αύξηση του τουρισμού στο νησί μας και κοσμοσυρροή ξένων περιηγητών το καλοκαίρι του 2017.