ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Γλαύκος Κληρίδης» ονομάστηκε το τερματικό του αεροδρομίου Λάρνακας

05:06 - 01.07.2016

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και άλλων επισήμων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (30/6) το βράδυ η τελετή ονομασίας του τερματικού του αεροδρομίου Λάρνακας σε «Γλαύκος Κληρίδης».

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ηermes Airports, Παναγιώτης Χατζηπαντελής, ανέφερε ότι το αεροδρόμιο Λάρνακας, από σήμερα, θα υπενθυμίζει σε κάθε επισκέπτη την προσφορά του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη στην Κύπρο. "Από το 2006 που η διεθνής κοινοπραξία εννέα μετόχων ανέλαβε τη διαχείριση και τον έλεγχο των Διεθνών Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, η  Hermes Airports  συνεχίζει να αναπτύσσεται, αποδεικνύοντας την αξία και την προοπτική της, συμβάλλοντας έμπρακτα στην οικονομία και τον τουρισμό της Κύπρου", είπε ο κ. Χατζηπαντελής.
 
Ανέφερε ακόμα ότι «σήμερα, τα αεροδρόμια της Κύπρου προσφέρουν εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών και τελευταίας τεχνολογίας. Περισσότερες από 70 αεροπορικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, συνδέοντας την Κύπρο με περισσότερους από 110 προορισμούς σε 40 χώρες. Η λειτουργία των δύο αεροδρομίων διασφαλίζει περισσότερες από 13.000 θέσεις εργασίας», είπε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντελή, «με ετήσια συνεισφορά στην οικονομία που ξεπερνά τα €500 εκατομμύρια, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 3% του ΑΕΠ της χώρας, τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου δικαιολογημένα θεωρούνται ως μια σημαντική κινητήρια δύναμη που συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στη δημιουργία και διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας».
 
Αναφερόμενος στην επιβατική κίνηση, είπε πως «η φετινή χρονιά θα αποτελέσει ρεκόρ για την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ενώ για τους πρώτους πέντε μήνες του 2016 σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των  επιβατών πέραν του 14% σε σχέση με την περσινή χρονιά».
 
Ο κ. Χατζηπαντελής ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της Hermes Airports να ενισχύσει το πρόγραμμα αναδάσωσης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, προσφέροντας το συμβολικό ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ.
 
Από την πλευρά του, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Hermes Airports, Νίκος Σιακόλας, ανέφερε ότι το αεροδρόμιο Λάρνακας και το αεροδρόμιο Πάφου υποδέχονται και φιλοξενούν κάθε μέρα περίπου 24 χιλιάδες ταξιδιώτες, ντόπιους και ξένους.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγο του `Αντρη, η κόρη του Γλαύκου Κληρίδη, Καίτη και ο σύζυγος της, οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών, και Γεωργίας, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο Επίτροπος Εθελοντισμού, ο Μητροπολίτης Κιτίου, ο Δημαρχεύων Λάρνακας, ο πρώην Υπουργός Συγκοινωνιών Χάρης Θράσου, ο στενός συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη, Παντελής Κούρος, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ, βουλευτές του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ, και άλλοι επίσημοι.
 
Μετά τις ομιλίες παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου.