ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η επαναπροσέγγιση Ρωσίας - Τουρκίας επηρεάζει τον κυπριακό τουρισμό

09:46 - 01.07.2016

Η άρση των περιορισμών στη διακίνηση Ρώσων στην Τουρκία θα επηρεάσει τον τουρισμό στην Κύπρο, εκτιμά ο πρόεδρος του ΚΟΤ.

Η επανέναρξη των τουριστικών σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία, σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου, αλλά αυτές δεν είναι μετρήσιμες προς το παρόν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ Αγγελος Λοΐζου.

“Εκεί που δεν πήγαινε κανένας Ρώσος τουρίστας γιατί υπήρχε απαγορευτικό διάταγμα, τώρα που αίρονται οι περιορισμοί, οι Ρώσοι που θα ήθελαν να πάνε σε προορισμό όπως η Τουρκία θα πάνε”, σημείωσε.

Ο κ. Λοΐζου τόνισε ότι η Κύπρος πρέπει να κάνει το παν για να δώσει το καλύτερο τουριστικό προϊόν και την καλύτερη εξυπηρέτηση στους τουρίστες γενικά, ούτως ώστε να κρατήσουμε τους Ρώσους που έρχονται προς Κύπρο.

Σε δηλώσεις της στη Μόσχα, η Γραμματέας της Ενωσης Τουριστικής Βιομηχανίας Ιρίνα Τουγιουρίνα είχε πει ότι οι πρώτοι τουρίστες από τη Ρωσία θα μπορούν να επισκεφθούν την Τουρκία σε μια βδομάδα από την άρση των περιορισμών.

Εξάλλου, με την τουριστική σεζόν να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ ρωτήθηκε κατά πόσον υπάρχουν αναφορές για παράπονα, για το επίπεδο των τιμών στα ξενοδοχεία, εστιατόρια  και άλλους χώρους αναψυχής. Ο κ. Λοΐζου, ανέφερε ότι πάντα υπάρχουν αναφορές για κρούσματα αισχροκέρδειας και κάλεσε το κοινό πρώτα να αξιολογεί σωστά και μετά να αγοράζει.