ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Brexit επηρεάζει έξι εταιρείες που πετούν στην Κύπρο

04:59 - 30.06.2016

Η απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει ντόμινο εξελίξεων και στον τομέα της αεροπλοΐας, με έξι εταιρείες που διενεργούν πτήσεις στην Κύπρο να επηρεάζονται.

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

Το Brexit επηρεάζει πολλούς τομείς της οικονομίας, και όπως ήταν επόμενο, επηρεάζονται και οι αερομεταφορές.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης που έφερε το αποτέλεσμα του Brexit ειδικότερα για τον τομέα των αερομεταφορών, είναι η πτώση των μετοχών μεγάλων αεροπορικών εταιρειών.

Η ΙΑΤΑ (Διεθνής ‘Ενωση Αερομεταφορών) σε μελέτη της προβλέπει 3%-5% μείωση των Βρετανών επιβατών, λόγω των οικονομικών επιδράσεων από το 2018 μέχρι και το 2020.

Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» επισημαίνει ότι η χώρα μας θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι πτήσεις μεταξύ Κύπρου – Βρετανίας αποτελούν την κύρια αεροπορική σύνδεση της Κύπρου και σε αριθμό πτήσεων και σε αριθμό επιβατών.

Οι κύριες έξι βρετανικές εταιρείες που πετούν από Κύπρο –και που μεταφέρουν σημαντικό αριθμό τουριστών- είναι οι British Airways, Easyjet, Jet2.com, Monarch Airlines, Thomas Cook και Thomson Fly. Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι ενδέχεται να επηρεαστούν και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν από το πλαίσιο που θα διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις Βρετανίας – ΕΕ, ή τις όποιες διμερείς συμφωνίες.