ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιδιαίτερη έμφαση στον οινικό τουρισμό δίδει ο ΚΟΤ

04:45 - 16.06.2016

Ημερίδα με θέμα: «Κυπριακό Κρασί: Προώθηση, Συνέργειες, Ευκαιρίες» διοργανώθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο στην Πάφο με πλείστους συμμετέχοντες οινοποιούς, τον Όμιλο Οινοφίλων και τον κλάδο αμπελουργίας με στόχο την προώθηση του κυπριακού κρασιού και του οινικού τουρισμού.

Η Μαρία Σωκράτους, τουριστική λειτουργός στον ΚΟΤ, ανέφερε στο πλαίσιο της ημερίδας πως σκοπός του ΚΟΤ είναι η στήριξη των οινοπαραγωγών και όλους όσοι εμπλέκονται στη βιομηχανία του οίνου ώστε να προχωρήσουν σε συμπράξεις για να προωθήσουν το κυπριακό κρασί και τον οινικό τουρισμό που απασχολεί ιδιαίτερα τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Σύμφωνα με την κ. Σωκράτους, η ημερίδα διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Πάφο, ενώ σημείωσε πως η Επαρχία Πάφου επιλέγηκε γιατί αποτελεί ένα χώρο που μπορούσαν να συμμετάσχουν οινοπαραγωγοί τόσο από τη Λεμεσό όσο και την Πάφο.

Σκοπός της ημερίδας, ανέφερε, είναι η καταγραφή των προβλημάτων που έχουν οι οινοποιοί και γενικώς όσοι ασχολούνται με την οινική βιομηχανία με στόχο να εξευρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επιθυμία του ΚΟΤ, είπε η κ. Σωκράτους, είναι η συνεργασία όλων στην προώθηση του κυπριακού κρασιού ως ομάδα.

Εξάλλου σε δηλώσεις της η Λυγία Δερμάτη, Ανώτερος Τουριστικός Λειτουργός του ΚΟΤ, ανέφερε πως ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού έχει ολοκληρώσει το έργο των δρόμων του κρασιού με επτά διαδρομές σ’ όλη την Κύπρο.

Πρόσθεσε δε πως αυτές οι διαδρομές μαζί με πληροφοριακό υλικό και χρηματοδότηση είναι προτάσεις προς τον επισκέπτη αλλά και τον Κύπριο για να επισκεφτούν οινοποιεία.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως 41 οινοποιεία έχουν ενταχθεί στους δρόμους του κρασιού βάσει ορισμένων κριτηρίων αλλά και αξιοθέατα καθ' οδόν.

Η κ. Δερμάτη ανέφερε πως αυτές οι διαδρομές είναι πολύ ελκυστικές για τους επισκέπτες ενώ πρόσθεσε πως το φυλλάδιο με τις διαδρομές των κρασιών είναι το πρώτο φυλλάδιο που εξανεμίζεται από τους πάγκους των εκθέσεων αφού το κρασί – όπως είπε – ενδιαφέρει τους πάντες.

Είπε ακόμα πως αυτό που ευελπιστεί ο ΚΟΤ με αυτόν το διάλογο που γίνεται είναι η συνεργασία των εμπλεκομένων προκειμένου να καταστούν ένα σώμα ώστε, μαζί με τον ΚΟΤ, να προχωρήσουν σε διάφορες ενέργειες μαζί για την προώθηση διάφορων συγκροτημένων δράσεων και όχι αποσπασματικών.