ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η κυπριακή γραφειοκρατία εμπόδιο στα πλάνα της Cobalt

07:42 - 08.06.2016

Η αεροπορική εταιρεία Cobalt θα πραγματοποιούσε πτήσεις από και προς Κύπρο από την 1η Ιουνίου, ωστόσο τα δίχτυα της γραφειοκρατίας εμποδίζουν την έναρξη πτήσεων της εταιρείας.

 

Μόλις λίγες μέρες έχουν περάσει από τότε που η Cobalt πραγματοποίησε το παρθενικό της ταξίδι. Και ενώ το επιβατικό κοινό ανέμενε με αγωνία την έναρξη των πτήσεων, τα αεροσκάφη της εταιρείας παραμένουν καθηλωμένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας εδώ και 8 ημέρες, λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Διαβάστε επίσης: Εικόνες από την παρθενική πτήση της COBALT - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ​

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», αιτία της καθυστέρησης είναι η ολοκλήρωση της  έκδοσης της «εμπορικής» άδειας της εταιρείας. Όπως αναφέρεται σχετικά, η διαδικασία έχει «κολλήσει» εδώ και εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι έχει κριθεί ότι η Cobalt διαθέτει οικονομική επάρκεια και ρευστότητα για να υλοποιήσει το πτητικό της πρόγραμμα, όπως απαιτεί ο σχετικός ευρωπαϊκός κανονισμός.

Αυτό που ζητούν κάποια μέλη της Αρχής Αδειδότησης Αεροσκαφών είναι νομική γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία  ότι οι μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου, που ανήκουν επί το πλείστον σε ξένους επενδυτές , δεν θα μπορούν να έχουν τον πραγματικό έλεγχο της εταιρείας από τους μετόχους με δικαίωμα ψήφου (πλέον του 50% ευρωπαίοι πολίτες, με 49% Κύπριους και 2% άλλοι Ευρωπαίοι)