ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι 14 παραλίες της Πάφου με γαλάζια σημαία

11:47 - 25.05.2016

Εξαιρετικής ποιότητας είναι τα νερά της Κύπρου, σε όλες τις περιοχές κολύμβησης του νησιού, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος , που επιτηρεί την καθαρότητα των υδάτων, σε 22,000 περιοχές κολύμβησης.

Σε παρέμβασή του με γραπτή ανακοίνωση , ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου, Ματθαίος Ιεροκηπιώτης σημειώνει  ότι,  σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, η μικρή μας Κύπρος βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού καταλόγου, για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, αφού σε ελέγχους ποιότητας σε 112 περιοχές προέκυψε ότι το 100%, του θαλάσσιου νερού ήταν εξαιρετικής ποιότητας.

Αναφορικά με λίμνες, την πρώτη θέση έχει κατακτήσει το Λουξεμβούργο.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι και φέτος στην Κύπρο  μας , 59 παραλίες βραβεύτηκαν ή διατήρησαν την γαλάζια σημαία , γεγονός που φανερώνει  ότι η προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων είναι αδιάκοπη και θα πρέπει να συνεχιστεί.

Στην επαρχία Πάφου, τόνισε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, βραβεύθηκαν με γαλάζια σημαία 14 παραλίες, δυο περισσότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά. 

Η εκδήλωση για την παράδοση των γαλάζιων σημαίων για το 2016 πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη  στον Πρωταρά και τον Δήμο Πάφου εκπροσώπησε ο συντονιστής των υπηρεσιών του Δήμου Πάφου στην τουριστική περιοχή Σοφόκλης Σοφοκλέους.  

Οι νέες παραλίες που πήραν γαλάζια σημαία είναι στην περιοχή Νέου Χωριού και συγκεκριμένα οι παραλίες Σούλι και Ξησταρόκαμπος. 

Στην Πάφο , τον τιμητικό τίτλο εξασφάλισαν οι παραλίες  Δημοτικά Μπάνια, Βρυσούθκια Α, Βρυσούθκια Β, Αλυκές, Παχύαμος και Φάρος. 

Στη Γεροσκήπου οι παραλίες Δημοτική παραλία και Παχύαμος 1, στην Πόλη Χρυσοχούς οι παραλίες Δημοτική Παραλία και Δασούδι και στην Πέγεια οι παραλίες Κόλπος Κοραλλίων και Λαουρού. 

Καταλήγοντας, ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης αναφέρθηκε και στη γαλάζια σημαία, που διατηρήθηκε, για άλλη μια χρονιά στα Δημοτικά Μπάνια: "Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή, που και φέτος η παραλία των Δημοτικών μας Μπάνιων εξασφάλισε γαλάζια σημαία", είπε, προσθέτοντας πως " αυτό φανερώνει ξεκάθαρα, την εξαιρετική ποιότητα των νερών μας. Παράλληλα, όμως αυτή η τιμητική διάκριση μας γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες ο καθένας από την δική του πλευρά να συμβάλουμε, για να έχουμε ολόχρονα καθαρές θάλασσες", κατέληξε.