ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ακόμα πιο φθηνά εισιτήρια υπόσχεται η Ryanair - Αύξησε τα κέρδη της κατά 43%

07:41 - 24.05.2016

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να «περάσει» στους επιβάτες σχεδόν το σύνολο των κερδών που αποκομίζει από την πτώση της τιμής των καυσίμων.

Επίσης, η Ryanair περνάει σε εποχή ψηφιακής αναβάθμισης, με ανάπτυξη πληρωμών μέσω One-Flick, και επέκτασης των υπηρεσιών Business Plus και Leisure Plus.

Και το οικονομικό έτος 2016 ήταν χρονιά ρεκόρ για τη Ryanair.


Έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρία που μετέφερε πάνω από 100 εκατομμύρια επιβάτες στην διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους.


Τα κέρδη της εκτοξεύτηκαν κατά 43%


Τον τελευταίο χρόνο προσέθεσε επτά νέες βάσεις, σε Κέρκυρα, Μπέλφαστ, Βερολίνο, Γκέτεμποργκ, Ίμπιζα, Μιλάνο και Σαντιάγο.

«Δεν σταματάμε νωρίτερα τις πτήσεις στην Ελλάδα»

Αυτό διευκρίνισε σε ερώτηση του euronews η γνωστή αεροπορική εταιρεία. 


Σημείωσε, επίσης, ότι το σχετικό σχόλιο του εμπορικού διευθυντή Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν στο ΒΗΜΑ, αφορούσε αποκλειστικά το νησί της Κω, για το αεροδρόμιο του οποίου υπήρξε «επανειλημμένη αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να απαντήσει στις αναπτυξιακές προτάσεις που τους έχουμε καταθέσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ryanair.

Οι πτήσεις, λοιπόν, στο αεροδρόμιο της Κω θα σταματήσουν δύο μήνες νωρίτερα.

Η ερώτηση έγινε με αφορμή την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων της Ryanair, κατά τα οποία η γνωστή εταιρεία επανέλαβε και τη θέση της κατά του Brexit.

«Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αμοιβαία επωφεληθεί όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως για χαμηλά εισιτήρια, όπως αυτά που προσφέρουμε εμείς. Αν υπερψηφιστεί έξοδος από την Ε.Ε., πάρα πολλά πράγματα πρέπει να τα διαπραγματευτούμε τους επόμενους μήνες και χρόνια» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ryanair, Νιλ Σόραχαν.


 

Euronews