ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λακκοτρύπης: «Το 2016 θα είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τον τουρισμό»

12:34 - 20.05.2016

Η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τις αφίξεις τουριστών και για τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι η φετινή, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ύστερα από συνάντηση στο Υπουργείο με την ηγεσία του ΔΗΣΥ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι ενημέρωσε τον ΔΗΣΥ για τις τελευταίες εξελίξεις σε δύο πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τον πολίτη όπως είναι οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του τουρισμού και τα θέματα του Πλαισίου Αφερεγγυότητας.

Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι συμφώνησαν με τον ΔΗΣΥ πως "είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε χωρίς παλινδρομήσεις την πορεία που έχουμε χαράξει τόσο σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα του τουρισμού αλλά πολύ σημαντικό για τις μεταρρυθμίσεις στην τουριστική βιομηχανία που τόσο σημαντική είναι για την οικονομία του τόπου μας".

Σε σχέση με τον τουρισμό, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως ενημέρωσε την ηγεσία του ΔΗΣΥ ότι “όπως όλα δείχνουν θα έχουμε φέτος την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών τόσο σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών αλλά και σε ό,τι αφορά τα έσοδα”, προσθέτοντας ότι “πολύ σημαντική είναι η αύξηση που διαφαίνεται στους χειμερινούς μήνες”.

“Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε το στοίχημα της εποχικότητας κάτι που αντανακλάται και στους αριθμούς που βλέπουμε σε σχέση με τη μείωση της ανεργίας στην τουριστική βιομηχανία”, υπογράμμισε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι "ένα μεγάλο μέρος της μείωσης της ανεργίας που είδαμε τους τελευταίους μήνες οφείλεται στις επιδόσεις της τουριστικής βιομηχανίας".