ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

67,1% των Κυπρίων προτιμούν το διαδίκτυο για τα αεροπορικά τους εισιτήρια

04:58 - 18.05.2016

To 67.1% των αεροπορικών εισιτηρίων που εκδόθηκαν από την Κύπρο, για το 2014 εκδόθηκαν μέσω του διαδικτύου μετά από επίσκεψη των ενδιαφερομένων σε σχετικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat.

Παρομοίως 43.9% των κρατήσεων για ξενοδοχεία στην Κύπρο και άλλα καταλύματα έγινε με τον ίδιο διαδικτυακό τρόπο. Και τα δύο ποσοστά βρίσκονται κοντά στον κοινοτικό μέσο όρο, του 67.4% και  54.8% αντίστοιχα στο επίπεδο της ΕΕ και ακολουθεί τη σχετική αυξητική τάση.

H Koμισιόν σήμερα αναφέρει ότι η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας υπήρξε μια σημαντική κινητήρια δύναμη της αλλαγές τόσο στον τρόπο που κάνετε κράτηση ταξιδιού μας και τη ροή εργασιών των επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού .

Σημειώνει δε ότι οι τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν μεγάλη χρήση του διαδικτύου για τα ταξίδια τους. Το 2014, περισσότερα από τα δύο τρίτα των αεροπορικών ταξιδιών και περισσότερο από το ήμισυ των ταξιδιών με τρένο και των κρατήσεων για διαμονή έγιναν με κράτηση "online".

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καταλυμάτων φαίνεται να είναι πιο προηγμένη στη χρήση του διαδικτύου από πολλούς άλλους τομείς.

Σε γενικές γραμμές 17% του συνόλου των επιχειρήσεων το 2015, ανεξαρτήτως τομέα, προσέφεραν διαδικτυακές υπηρεσίες, αλλά το ποσοστό αυτό έφτασε το εντυπωσιακό 74% για τον τομέα της στέγασης, αναφέρει η Eurostat.