ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τελική επιθεώρηση για COBALT με πτήση Λάρνακα - Ηράκλειο

09:44 - 17.05.2016

Η νέα αεροπορική εταιρεία διενήργησε την Τρίτη (17/5) την ολοκληρωμένη δοκιμαστική πτήση πριν την επίσημη έκδοση άδειας πτητικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φιλελευθέρου», το Airbus A320 της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας Cobalt, απογειώθηκε από τη Λάρνακα στις 10:45 τοπική ώρα.

Διαβάστε επίσης: Στη λογική του low-cost θα κινηθεί η COBALT​

Διαβάστε επίσης: COBALT: «Φιλοδοξούμε να γίνουμε ο νέος εθνικός αερομεταφορέας»

Κατά τη διάρκεια της πτήσης αποδοχής οι επιθεωρητές του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας , θα ελέγξουν όλες τις διαδικασίες, πληρώματα και εξοπλισμό του αεροσκάφους, στην πτήση αποδοχής που έχει ως προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης και επιστροφή στην Λάρνακα.

Οι πτήσεις της Cobalt θα έχουν πλέον αυτό το διακριτικό – FCB – δηλαδή FlyCoBalt. Μετά την ολοκλήρωση της πτήσης, αναμένεται να δοθεί και επίσημα το Πιστοποιητικό Πτητικών Επιχειρήσεων (AOC), αναφέρει το ρεπορτάζ.

Εξάλλου το απόγευμα της Δευτέρας (16/5) ολοκληρώθηκε η έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και ενεγράφη το πρώτο αεροσκάφος της Cobalt στο Κυπριακό Νηολόγιο με τα χαρακτηριστικά 5Β-DCQ. Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, πρόκειται για το πρώτο μεγάλο επιβατηγό αεριωθούμενο αεροσκάφος που είναι γραμμένο στο Κυπριακό Νηολόγιο μετά την διάλυση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η εταιρεία COBALT προγραμματίζει έναρξη εμπορικών πτήσεων την 1η Ιουνίου με το δρομολόγιο Λάρνακα -  Αθήνα.