ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτό το καλοκαίρι… μικραίνει η απόσταση μεταξύ Λάρνακας και Ρώμης χάρη στην Alitalia

17:38 - 11.05.2016

Πλέον η Ρώμη συνδέεται με την Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο ηλεκτρονικό Τύπο, σύντομα η Alitalia αρχίζει τις πτήσεις της μεταξύ Ρώμης και Λάρνακας!

Στην ιστοσελίδα The Financial σημειώνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: 

«Η απόσταση μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου σύντομα θα φαίνεται μικρότερη, χάρη στις νέες απευθείας πτήσεις που θα συνδέουν την Ρώμη και την Λάρνακα από τις 8 Ιουνίου. Η νέα υπηρεσία αντιπροσωπεύει μια νέα αφετηρία για την περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου και του τουρισμού.

Η Ιταλία είναι ένας από τους κύριους εμπορικούς εταίρους της Κύπρου, και σύμφωνα με αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από το Ινστιτούτο Στατιστικής της Ιταλίας, το εμπόριο μεταξύ των δυο χωρών, ενθαρρύνεται από κοινά συμφέροντα στη Μεσόγειο, που συνεχίζουν να αναπτύσσονται το 2015, με την Ιταλία να εξάγει 263 εκατομμύρια ευρώ και να εισάγει 32 εκατομμύρια ευρώ.

Θα υπάρχουν δυο πτήσεις Ρώμη-Λάρνακα την εβδομάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Alitalia να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους ταξιδιώτες στην Ιταλία, την Ευρώπη, την Μέση και Άπω Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ασία και Αμερική, συμπεριλαμβανομένου και του Σαντιάγο, το Μεξικό (16 Ιουνίου) και το Πεκίνο (από 18 Ιουλίου).

Οι επιβάτες θα είναι επίσης σε θέση να αξιοποιήσουν τη νέα ομάδα της Alitalia που θα προσφέρει υπηρεσίες συνοδεύοντάς τους γρήγορα στην αίθουσα αναχώρησης για την ενδιάμεσή τους πτήση, σύμφωνα με την Alitalia.

Οι πτήσεις στην Λάρνακα θα αναχωρούν από την Ρώμη κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 10:35 το βράδυ, φθάνοντας στις 02:40 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την επόμενη ημέρα, ενώ το σκάφος της Alitalia θα αναχωρεί τις Πέμπτες από τη Λάρνακα και την Κυριακή στις 04:50 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), φθάνοντας στην Ρώμη στις 07:15 το πρωί.

Οι πτήσεις θα διεξάγονται με σκάφη τύπου Airbus Α320 με υπηρεσίες Business και Economy.

Τα εισιτήρια για τις νέες πτήσεις θα μπορούν να κρατούνται online από την ιστοσελίδα Alitalia.com, τηλεφωνώντας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (+390665649 από το εξωτερικό), σε ταξιδιωτικά γραφεία και σε αεροδρόμια».