ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Κύπρος «πρωταθλήτρια» στις ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες στις χαμηλές τιμές ξενοδοχείων

08:30 - 11.05.2016

Ασυναγώνιστες οι τιμές των κυπριακών ξενοδοχείων που προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές.

Επιμέλεια: Ματίνα Ζησιάδου

Την ευρωπαϊκή «μάχη» στην κούρσα του τουρισμού κερδίζει η Κύπρος, σύμφωνα με στοιχεία του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών trivago Hotel Price Index (tHPI) για τον Μάϊο.

Η Κύπρος εμφανίζεται φθηνότερη από την Ελλάδα –που παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 10%-, ενώ η Τουρκία έχει μειώσει τις τιμές της κατά 26%.

Ειδικότερα, η μέση τιμή δωματίου στην Κύπρο τον Μάϊο του 2016 ανέρχεται στα 81 ευρώ, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα φτάνει τα 90 ευρώ.

Στα 91 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές στην Κροατία, ενώ ακολουθούν η Ισπανία με 113 ευρώ και η Ιταλία με 127 ευρώ, που αποτελεί και την υψηλότερη τιμή ανάμεσα στις ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες.

Το trivago Hotel price Index

Ο Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών - trivago Hotel Price Index (tHPI) δείχνει τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση για τις πιο διάσημες πόλεις της trivago. Το tHPI είναι ένας αξιόπιστος δείκτης του μέσου όρου τιμών στην Ευρωπαϊκή online αγορά ξενοδοχείων: οι τιμές ανά διανυκτέρευση από 339 online ταξιδιωτικούς πράκτορες και αλυσίδες ξενοδοχείων δημιουργούν τις μέσες τιμές ξενοδοχείων για πόλεις, περιφέρειες και χώρες μέσα στην Ευρώπη.

Οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο υπολογίζονται μέσα από τις πάνω από 2 εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, που παράγονται μέσω trivago της υπηρεσίας σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago. H trivago αποθηκεύει όλες τις αναζητήσεις ξενοδοχείων για κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα των τιμών διαμονής για τον επόμενο μήνα.