ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αρμενική κυβέρνηση δίνει έγκριση σε κυπριακή εταιρεία για ανακατασκευή ξενοδοχείου - 120.6 εκ. δολάρια

05:13 - 06.05.2016

Η αρμενική κυβέρνηση έδωσε την Πέμπτη (05/05) το «ΟΚ» στην εγγεγραμμένη στην Κύπρο εταιρεία CCG Caucasian Communication Group Limited για αναδόμηση του ξενοδοχείου Dvin στην πρωτεύουσα της χώρας, Γερεβάν.


Η εταιρεία, βάσει των όσων αναφέρουν εκπρόσωποί της, θα ολοκληρώσει το πρότζεκτ του 2019.

Τα έργα αποσκοπούν στην μετατροπή του σε σύγχρονο ξενοδοχείο (κτίστηκε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης) με υψηλής κλάσης εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, καταστήματα, πισίνα, καθώς και κέντρα διάσκεψης και εκγύμνασης. Επίσης, στα πλάνα βρίσκεται και η δημιουργία VIP καζίνο.

Το όλο εγχείρημα αναμένεται να κοστίσει 120.6 εκατομμύρια δολάρια, με την ίδια την εταιρεία να επενδύει 35.5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με έρευνα της αρμενικής ιστοσελίδας Hetq, η εταιρεία CCG Caucasian Communication Group Limited, ανήκει εξ ημισείας σε δυο άλλες εταιρείες. Την Berfarq Investments Limited που είναι εγγεγραμμένη στο Μπελίζ και την Jadis Services Inc. Που είναι εγγεγραμμένη στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. 

Η CCG Caucasian Communication Group Limited έχει εγγραφεί στην Κύπρο το  2008 και έχει ως διευθύντριες την Παμπίνα Βότση και την Ελένη Λαού.

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Χοβίκ Αμπραχαμιάν φρόντισε να υπάρξουν οι ανάλογες δεσμεύσεις ώστε η εταιρεία να πρέπει να δηλώσει το ποσό που θα επενδύει σε ετήσια βάση και να παρουσιάζει μια ετήσια οικονομική έκθεση βασισμένη σε διεθνή στάνταρντς, η οποία θα υπόκειται σε έλεγχο.