ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επαφές ΚΟΤ στην έκθεση «Arabian Travel Market» στο Ντουμπάι

09:52 - 05.05.2016

Σειρά επαφών με οργανωτές ταξιδιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, γενικότερα της ευρύτερης περιοχής αλλά και με εκπροσώπους ινδικών εταιρειών, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην έκθεση “Arabian Travel Market”, 25 με 27 Απριλίου, στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΤ, η αντιπροσωπεία αποτελείτο από το Μέλος ΔΣ ΚΟΤ Ηρόδοτο Ηροδότου και την Αυγή Παπαγεωργίου, Συντονίστρια του Τμήματος Προβολής, ενώ ο ΚΟΤ έλαβε μέρος στην έκθεση με δικό του περίπτερο, στο οποίο συμμετείχαν 20 περίπου τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς από την Κύπρο.

«Το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε για την Κύπρο ήταν ιδιαίτερα αυξημένο τόσο από πλευράς οργανωτών ταξιδίων των Εμιράτων, όσο και από άλλους οργανωτές της ευρύτερης περιοχής», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «σημαντικό κρίνεται επίσης το γεγονός ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επαφές και με εκπροσώπους διαφόρων ινδικών εταιρειών, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Κύπρο».

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις μέσω Εμιράτων μπορούν να εξυπηρετήσουν δυνητικούς τουρίστες από Ινδία, αφού επί του παρόντος δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «συναντήσεις έγιναν επίσης με τους οργανωτές ταξιδίων των αεροπορικών εταιρειών Etihad και Emirates, οι οποίες ταξιδεύουν με μεγάλη συχνότητα από και προς Κύπρο με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη προώθηση της Κύπρου ως προορισμό».