ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αντιπροσωπεία του ΚΟΤ πραγματοποίησε επαφές στην Τεχεράνη

06:50 - 18.04.2016

Με στόχο τη διερεύνηση των προοπτικών που διανοίγονται με το Ιράν στον τομέα του τουρισμού λόγω και της άρσης των κυρώσεων, και τη δρομολόγηση συγκεκριμένου πλαισίου δράσεων, αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Κύπρου (ΚΟΤ) πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Τεχεράνη μεταξύ των ημερομηνιών 11 και 13 Απριλίου 2016.

Ανακοίνωση από τον ΚΟΤ αναφέρει ότι “κατά τη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ιρανικής Κυβέρνησης και Επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Τουρισμού, Masoud Soltanifar, συζητήθηκαν τρόποι για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Με την άρση των κυρώσεων διαμορφώνεται μια νέα δυναμική στο Ιράν και στόχος της χώρας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των τουριστικών υποδομών, καθώς και η διευκόλυνση των τουριστών που θέλουν να επισκεφτούν το Ιράν, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως διερευνηθούν και υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, τρόποι και δράσεις συνεργασίας για το κοινό όφελος των δύο χωρών, αναφέρει ο ΚΟΤ.

Επίσης, “στις συναντήσεις με τους οργανωτές ταξιδίων διαπιστώθηκε το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον τους για την Κύπρο, ενώ η προοπτική νέων πτήσεων της Blue Air από 1.6.2016 κίνησε το ενδιαφέρον νέων σημαντικών οργανωτών ταξιδίων του Ιράν, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα εξετάσουν σοβαρά την προοπτική να περιλάβουν την Κύπρο στα προγράμματά τους”.

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ιράν, Ανδρέας Κουζούπης, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΟΤ για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει για την ταχεία εξυπηρέτηση των επισκεπτών από το Ιράν όσον αφορά τις θεωρήσεις διαβατηρίων και υποστήριξε ενεργά την αντιπροσωπεία του ΚΟΤ κατά την παραμονή της στο Ιράν συμβάλλοντας τα μέγιστα για να είναι πετυχημένη αυτή η αποστολή, καταλήγει ο ΚΟΤ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Άγγελος Λοΐζου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ, Ξένια Ι. Λοϊζίδου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΤ και Χρίστος Μούστρα, Λειτουργός Μάρκετινγκ.