ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

3ο Παγκύπριο Τουριστικό Συνέδριο «The branding of Ayia Napa»

05:27 - 16.04.2016

Ανάγκη για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση του ζητήματος του branding έτσι ώστε να διασφαλιστεί το ευοίωνο μέλλον του τουριστικού προϊόντος της Αγίας Νάπας.

Με θέμα «Τhe branding of Ayia Napa»  πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, το 3ο Παγκύπριο Τουριστικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο Δήμος.
 
Σε δελτίο Τύπου, αναφέρεται ότι στο Συνέδριο «τονίστηκε η ανάγκη για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση του ζητήματος του branding έτσι ώστε να  διασφαλιστεί το ευοίωνο μέλλον του τουριστικού προϊόντος της Αγίας Νάπας. Από τις ομιλίες των παρευρισκομένων έχει διαφανεί ότι κτίζοντας και καλλιεργώντας ένα αντιπροσωπευτικό και τυποποιημένο branding της Αγίας Νάπας μπορούν παράλληλα να προστεθούν οράματα και αξίες οι οποίες θα αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο για να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη διαφοροποίηση».

Στο Συνέδριο «υπογραμμίστηκε η σημαντικότητα της προβολής του branding στην τοπική κοινωνία, αφού ο κάθε δημότης αποτελεί ένα κομμάτι από το μωσαϊκό που συνθέτει την όλη εικόνα της Αγίας Νάπας. Τονίστηκε επίσης ότι σε αρκετές περιπτώσεις το branding είναι το αποτέλεσμα της εικόνας που διαμορφώνουν οι άλλοι για μας, χωρίς τη δική μας παρουσία».
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «οι συμμετέχοντες ανέφεραν πως η Αγία Νάπα είτε θα παραμείνει με την αυθαίρετη εικόνα που κάποιοι άλλοι προβάλλουν είτε θα πρέπει όλοι να συνεργαστούν προκειμένου να επανακαθοριστεί το branding, δηλαδή η εικόνα της».
 
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «οι απόψεις και τα συμπεράσματά του Συνεδρίου θα τύχουν της ανάλογης μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε να γίνει η σωστή αξιοποίησή τους με στόχο το καλό του τουρισμού στην περιοχή».