ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

COBALT: «Φιλοδοξούμε να γίνουμε ο νέος εθνικός αερομεταφορέας»

10:45 - 15.04.2016

Η νέα αεροπορική εταιρεία της Κύπρου COBALT είναι έτοιμη να «ανοίξει τα φτερά της» στους κυπριακούς αιθέρες.

Της Ματίνας Ζησιάδου

Νέα πνοή στο σκηνικό των αερομεταφορών στην Κύπρο δίνει η αεροπορική εταιρεία COBALT, την εταιρεία που φιλοδοξεί να καταστεί στη συνείδηση των Κυπρίων ως ο νέος εθνικός αερομεταφορέας.

Σε διάσκεψη τύπου που παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας εταιρείας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γρηγόρης Διάκου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους της COBALT στην Κύπρο. Όπως είπε η διαδικασία αδειοδότησης της εταιρείας βρίσκεται στα τελικά στάδια, ενώ η εταιρεία θα έχει ως έδρα της το Αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Υπάλληλοι των πρώην Κυπριακών Αερογραμμών στην COBALT

Ο κ. Διάκου είπε εξάλλου ότι η εταιρεία έχει επιλέξει να εργοδοτεί κυρίως εργατικό δυναμικό από την Κύπρο, καθώς «η COBALT πιστεύει ακράδαντα στις ικανότητες των Κύπρίων».  Οι περισσότεροι μάλιστα εκ των 145 υπαλλήλων που έχουν ήδη εργοδοτηθεί, προέρχονται από τις πρώην Κυπριακές Αερογραμμές. Σύντομα μάλιστα προαναγγέλθηκε η πρόσληψη ακόμα 30 υπαλλήλων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό υπαλλήλων σε 175.

1η Ιουνίου η πρώτη πτήση

Στόχος της COBALT είναι να πραγματοποιήσει την πρώτη της πτήση την 1η Ιουνίου 2016. Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, η COBALT θα συνδέει την Κύπρο με 14 προορισμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Λονδίνο, Μάντσεστερ, East Midlands, Γλασκόβη, Κάρντιφ, Δουβλίνο, Παρίσι, Βηρυτό, Τελ Αβίβ και Τεχεράνη. Παράλληλα νέοι προορισμοί αναμένονται να προστεθούν, μέχρι τον Οκτώβριο.