ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προώθηση της τουριστικής Πάφου σε Πολωνία και Ουκρανία

06:11 - 12.04.2016

Συνεχίζονται αμείωτα οι προσπάθειες της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, ξενοδόχων και άλλων επαγγελματιών με εξορμήσεις τον Απρίλιο στην Πολωνία και Ουκρανία για γνωστοποίηση του προορισμού με σκοπό την αύξηση τoυ εισερχόμενου τουρισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στις 12-14 Απριλίου 2016 η Ε.Τ.Α.Π και ξενοδόχοι της περιοχής θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια που συνδιοργανώνονται με τον Κ.Ο.Τ με σκοπό την προβολή του προορισμού σε περιοχές στην Πολωνία που η Κύπρος/Πάφος έχει αεροπορική σύνδεση.   

Το εργαστήρι θα καλύψει  τρεις περιοχές την   Βαρσοβία, Κατοβίτσε και Πόζναν όπου αναμένονται να συμμετάσχουν  πέραν  των 150 τουριστικών πρακτόρων.

Η Πάφος, προστίθεται στην ανακοίνωση,  θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει το εμπορικό κοινό για την Πάφο ως ολόχρονο τουριστικό προορισμό, για τις εκδηλώσεις και τον θεσμό του Παφος2017  ενώ παράλληλα θα διανέμει έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.
    
Για φέτος διαφαίνεται μια αυξημένη ροή επισκεπτών από την Πολωνία. Σημειώνεται ότι για το 2015 οι αφίξεις ανήρθαν περ. στις  43,000 αύξηση κατά 49% σε σύγκριση με την αντίστοιχη  περίοδο 2014.   

Παράλληλα η ΕΤΑΠ Πάφου με εκπρόσωπο της θα συμμετάσχει σε εργαστήρι/παρουσίαση στο Κίεβο που διοργανώνει ο τουριστικός οργανισμός Travel Professional παρουσία πέραν των 120 τουριστικών πρακτόρων. 

Η Ουκρανική αγορά έχει μια σημαντική ανοδική πορεία για την Πάφο τα τελευταία χρόνια και το 2015 σημείωσε αύξηση κατ 23% σε σχέση με το 2014. 

Φέτος για πρώτη φορά μετά από πολύχρονες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων έχει τροχοδρομηθεί πρόγραμμα ναυλωμένων πτήσεων για την καλοκαιρινή περίοδο και στις 29 Απριλίου καταφθάνει η πρώτη ναυλωμένη πτήση από το Κίεβο στην Πάφο, καταλήγει η ανακοίνωση.