ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-DIGITAL MARKETING

Κίνα: Έρχονται τα νέα τρένα που θα 'πετάνε' με ταχύτητα 'φωτός'

07:16 - 08.08.2019

Κομψά, πρωτότυπα και με ταχύτητα 'φωτός' είναι τα νέα τρένα "Maglev" που ετοιμάζει η Κίνα. Τα τρένα αυτά θα χρησιμοποιούν μαγνητική αιώρηση και θα μεταφέρεουν επιβάτες με ταχύτητα 600 χιλιομέτρων την ώρα.

Τα νέα τρένα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη από την κρατική σιδηροδρομική εταιρεία τροχαίου υλικού της Κίνας (CRCC), έχουν σχεδιαστεί ώστε να μην τρέχουν πάνω σε σιδηροτροχιές, αλλά να αιωρούνται πάνω από την τροχιά χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία που είναι γνωστή ως μαγνητική αιώρηση ή maglev.

Το γεγονός ότι τα εν λόγω τρένα δεν θα ακουμπούν στο έδαφος και η τριβή θα είναι μειωμένη, θα τους αυξάνει αισθητά την ταχύτητα. Έτσι, «δεδομένης της τεράστιας τους ταχύτητας, πλέον το ταξίδι με τρένο θα μπορεί να είναι ακόμη πιο γρήγορο από ένα ταξίδι με αεροπλάνο κάτω από ορισμένες συνθήκες», δήλωσε στην κινεζική εφημερίδα Qingdao Daily η Ding Sansan, επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης των νέων πρωτοποριακών τρένων.

Πρόσθεσε επίσης ότι, «ένα ταξίδι από το Πεκίνο προς τη Σαγκάη που σήμερα θα διαρκέσει τέσσερις ώρες με το αεροπλάνο ή 5,5 με τα υφιστάμενα τρένα (ταχύτητας 350 χλμ/ώρα), θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε περίπου 3,5 ώρες με το νέο τρένο maglev».

Ορισμένα κινέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφερουν ότι η λειτουργεία των συγκεκριμένων τρένων θα αρχίσει από το 2021, αλλά η εταιρεία δεν έδωσε ακόμη ακριβή ημερομηνία, ενώ οι εμπειρογνώμονες των σιδηροδρόμων λένε ότι θα απαιτηθούν χρόνια δοκιμών πριν η τεχνολογία αυτή να είναι έτοιμη να μεταφέρει επιβάτες.

Πηγή: nbcnews