ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Οι γυναίκες που «ρίχνουν» τα social media με ένα κλικ

08:35 - 01.04.2019

Οι λεγόμενες Social Media Influencers με εκατομμύρια followers σε όλο τον κόσμο.

Το μερίδιο των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ή κατέχουν ένα smartphone συνεχίζει να επεκτείνεται στον αναπτυσσόμενο κόσμο και παραμένει υψηλό στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ τα κοινωνικά μέσα είναι σήμερα ίσως το πιο ισχυρό μέσο προβολής των ανθρώπων αλλά και των επιχειρήσεων.

Η νέα γενιά των δημοσιογράφων, των bloggers και των influencers με διαδικτυακά «εργαλεία» όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube και το Twitter μπορούν εύκολα να προσελκύουν όλα τα «βλέμματα», κάνοντας τις εταιρείες και τις διαφημιστικές επιχειρήσεις να «τρίβουν» τα χέρια τους. Προσωπικές στιγμές, φίλοι, ρούχα, διακοπές, επαγγελματικές συνεργασίες, επιτυχίες, όλα καταγράφονται μέσω αναρτήσεων, με κύριο σκοπό την προβολή, η οποία, στη συνέχεια, θα «φέρει» πολλές προτάσεις, αλλά και χρήματα.

Ας δούμε παρακάτω ορισμένες γυναίκες που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Μichelle Obama

Followers στο Twitter: 12 εκατομμύρια
Followers στο Instagram: 26,8 εκατομμύρια

Με εκατομμύρια followers σε Twitter και Instagram, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στέλνει τα δικά της μηνύματα, αγγίζοντας και επηρεάζοντας τόσο τους Αμερικανούς όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.

Huda Kattan

Followers στο Instagram: 32,3 εκατομμύρια

Είναι ίσως η μεγαλύτερη blogger ομορφιάς και influencer στον κόσμο. Σήμερα μετρά σχεδόν 32 εκατομμύρια οπαδούς στη σελίδα της στο Instagram και έχει μετατρέψει το blog της σε μια επιτυχημένη γραμμή ομορφιάς.

Kim Kardashian

Followers στο Instagram: 106 εκατομμύρια

Με μία μόνο δημοσίευση μπορεί να λάβει ακόμη και 500.000 δολάρια. Η τηλεοπτική προσωπικότητα, επιχειρηματίας και μοντέλο έχει καταφέρει από το 2007 έως και σήμερα να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα πρόσωπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Selena Gomez

Followers στο Instagram: 145 εκατομμύρια
Followers στο Facebook:59,5 εκατομμύρια

Διαθέτει τους περισσότερους followers στο Instagram από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα παγκοσμίως. Η Selena Gomez, όποτε δημοσιεύει μια φωτογραφία, τραβάει πάντα το ενδιαφέρον του κόσμου.

Katy Perry

Followers στο Twitter: 107 εκατομμύρια
Followers στο Instagram: 74,8 εκατομμύρια

Μπορεί η Selena Gomez να είναι η «βασίλισσα» του Instagram, η Katy Perry μπορεί δικαίως, όμως, να αυτοαποκαλείται η «βασίλισσα» του Twitter, με 107 εκατ. οπαδούς σήμερα.

Lele Pons

Followers στο Instagram: 32,7 εκατομμύρια
Followers στο YouTube: 13,4 εκατομμύρια

Το 2016 το περιοδικό Time τη συμπεριέλαβε στα 30 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή, ενώ έχει χαρακτηριστεί «φαινόμενο του Διαδικτύου», καθώς είναι η πρώτη που άγγιξε τις ένα εκατ. προβολές στο Vine.

Malala Yousafzai


Followers στο Twitter: 1,42 εκατομμύρια
Followers στο Instagram: 601 χιλιάδες

Είναι μόλις 21 ετών, αλλά έχει αφήσει το «στίγμα» της στον κόσμο. Υποστηρίκτρια της εκπαίδευσης των κοριτσιών, είναι η νεαρότερη βραβευμένη με Νόμπελ και ένας από τους «θησαυρούς» των social media.

fortunegreece