ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-DIGITAL MARKETING

Με επιτυχία ξεκίνησε ο κινητήρας του νέου τουρκικού ντρόουν ΑΝΚΑ 2, σύμφωνα με Ανατολού

08:59 - 04.03.2019

Με επιτυχία ξεκίνησε ο κινητήρας του τουρκικού ντρόουν ANKA 2 το οποίο μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού το οποίο μεταδίδει ότι αυτή τη χρονιά θα κάνει την πρώτη του πτήση.

Σύμφωνα με το Ανατολού, η κατασκευαστική εταιρεία Τουρκική Αεροπορία και Βιομηχανία Διαστήματος ((TUSAŞ) συνεχίζει με επιτυχία τις εργασίες της επί των συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ΑΝΚΑ 2 με δύο κινητήρες θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί 24 ώρες πτήσης σε ύψος 25 χιλιάδες πόδια μεταφέροντας περισσότερο ωφέλιμο φορτίο φτάνοντας στα 700 χιλιόγραμμα. 

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Τεμέλ Κοτίλ δήλωσε στο Ανατολού ότι συνεχίζουν τις εργασίες τους ώστε να καλύψουν τις ανάγκες ιδιαίτερα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αλλά και των φίλων και σύμμαχων χωρών. “Πριν από δύο μέρες ξεκινήσαμε τον κινητήρα του ΑΝΚΑ 2 και η πρώτη πτήση θα γίνει εντός του έτους. Κατασκευάσαμε το ΑΝΚΑ 2 επί της πλατφόρμας του ΑΝΚΑ. Θα δείτε ότι η TUSAŞ από δω και πέρα θα παίρνει ως βάση μια πλατφόρμα και θα χτίζει επάνω της μια άλλη. Με μικρό κόστος αναπτύξαμε στο ΑΝΚΑ που είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει 200 χιλιόγραμμα και τώρα το νέο σύστημα έφτασε σε σημείο να μεταφέρει 700 χιλιόγραμμα. Με την ίδια προσέγγιση είχαμε κατασκευάσει και το ελικόπτερο μας ΑΤΑΚ 2 παίρνοντας ως βάση την πλατφόρμα του ΑΤΑΚ”, ανέφερε.