ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-DIGITAL MARKETING

Νέος κύκλος αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα προώθησης startups από το IDEA

14:41 - 08.01.2019

Tο κέντρο καινοτομίας νεοφυών επιχειρήσεων (startups) IDEA, που στηρίζεται από την Τράπεζα Κύπρου, προκήρυξε τον 4ο κύκλο αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργία επιτυχημένων startups στην Κύπρο και αφετέρου στην εμπέδωση της κουλτούρας για ανάπτυξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας, το πρόγραμμα, διάρκειας εννέα μηνών, προνοεί μεταξύ άλλων ολοκληρωμένη εκπαίδευση για τη δημιουργία επιχείρησης μέχρι και αρχικό κεφάλαιο €12.000. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων λήγει στις 17 Φεβρουαρίου.
 
Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα προσφέρει σε όσους συμμετέχουν:

Ολοκληρωμένη εκπαίδευση για τη δημιουργία επιχείρησης,
Μέντορινγκ  από καταξιωμένους επιχειρηματίες,
Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επιχειρηματικά νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ και τεχνολογίας (ICT),
Πλήρως εξοπλισμένες γραφειακές εγκαταστάσεις,
Επιχειρηματικές ευκαιρίες και επαφή με επιχειρηματίες του κλάδου τους,
Δικτύωση με άτομα-κλειδιά,
Πρόσβαση σε επενδυτές  στην κατάλληλη χρονική στιγμή
Καθοδήγηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα και
Αρχικό κεφάλαιο (seed capital) ύψους €12,000 από την Τράπεζα Κύπρου.

Ταυτόχρονα,  ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός IDEA θα αποκτά 5% μετοχικό κεφάλαιο στην κάθε εταιρεία, εξασφαλίζοντας έτσι την επιτυχή συνέχιση του  έργου του για στήριξη νεαρών επιχειρηματιών και στους επόμενους κύκλους.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για τον 4ο κύκλο ομάδων, του IDEA, οι οποίες χωρίζονται σε μικρά γκρουπ των 2-5 ατόμων, με δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες. Είναι ευπρόσδεκτες αιτήσεις απ’ όλους τους τομείς της οικονομίας, φθάνει να έχουν προοπτική να επεκταθούν διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων Financial Technology – Fintech, Culture & Arts Startups, κ.λπ.