ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-DIGITAL MARKETING

Έκλεψαν την τεχνολογία για το κινητό που διπλώνει από τη Samsung

13:54 - 02.12.2018

Πρόσφατα η Samsung παρουσίασε το πρώτο της κινητό με οθόνη που διπλώνει, αλλά φαίνεται πως το μυστικό της συγκεκριμένης τεχνολογικής εφαρμογής είναι ήδη γνωστό σε άλλες εταιρίες.

Όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Νότιας Κορέας, 11 άνθρωποι κατηγορούνται πως έκλεψαν το τεχνολογικό μυστικό της Samsung και το πούλησαν σε δύο κινέζικες εταιρίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μια εταιρία προμηθευτής της Samsung έκλεψε τα πρωτότυπα σχέδια για την οθόνη που διπλώνει και τα πούλησε σε δύο κινέζικες εταιρίες, έναντι 14 εκατ. δολαρίων. Οι εισαγγελικές αρχές δεν έδωσαν τα ονόματα των κατηγορουμένων ή των εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Samsung επένδυσε 150 δισ. γουόν (περίπου 130 εκατ. δολάρια) και χρειάστηκε 6 χρόνια για να αναπτύξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Το κινητό Infinity Flex αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2019 και η εταιρία έχει επενδύσει πολλά στο συγκεκριμένο μοντέλο. H Samsung Display, μια θυγατρική της εταιρίας, ανακοίνωσε πως είναι «έκπληκτη και ανήσυχη» από τα αποτελέσματα της έρευνας της δικαιοσύνης.

Οι νοτιοκορεάτικες αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν δυο Κινέζους πολίτες που πιστεύεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση, για αυτό το λόγο έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Ιντερπόλ. Από τα 11 άτομα στα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, οι τρεις κρατούνται.

Ακόμα δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της δίκης.