ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-DIGITAL MARKETING

Στην Κύπρο το blockchain με υπογραφή CIPA

13:44 - 02.11.2018

Στη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας στον τομέα του blockchain και των σχετικών εφαρμογών της τεχνολογίας αυτής στην Κύπρο στοχεύει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).

 
Προς τον σκοπό αυτό υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης με την εταιρεία VeChain, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη και ειδικεύεται στην εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain, και τον αμερικανικό οργανισμό CREAM που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για έργα και επενδύσεις στον τομέα του blockchain.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας στον τομέα του blockchain και των σχετικών εφαρμογών της τεχνολογίας αυτής στην Κύπρο. Προστίθεται ότι VeChain και CREAM θα δημιουργήσουν στην Κύπρο μια κοινή νομική οντότητα, η οποία θα παρέχει εισηγήσεις για προώθηση τροποποιήσεων και δημιουργίας του απαραίτητου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει την εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain στον χρηματοοικονομικό τομέα της Κύπρου.  

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ, ανέφερε ότι ο Οργανισμός, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας για την προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο και σύμβουλος της Κυβέρνησης σε σχετικά θέματα, βλέπει την εν λόγω τεχνολογία ως επαναστατική.
 
«Επενδύουμε στην ανάπτυξη τεχνολογιών fintech και blockchain και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών, ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή», είπε.