ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-DIGITAL MARKETING

Αναζητείται κυπριακή συμμετοχή στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

12:51 - 04.06.2018

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κυπριακή ομάδα νέων θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge (ECSC) και αναζητούνται άτομα ηλικίας 14-25 ετών για να απαρτίσουν την ομάδα αυτή, σύμφωνα με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS).

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα άτομα αυτά, μέσα από διάφορα στάδια αξιολόγησης, θα επιλεγούν από την ομάδα των μεντόρων που θα αναλάβουν τη διαδικασία επιλογής, εκπαίδευσης και προετοιμασίας των υποψηφίων. Η Eθνική Κυπριακή Oμάδα θα αντιπροσωπεύσει την Κύπρο στον επόμενο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, τον Οκτωβρίο 2018.
 
Ο διαγωνισμός για την επιλογή και αποστολή της κυπριακής αντιπροσωπείας τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) και έχει την Cyta ως στρατηγικό συνεργάτη.
 
Ο διαγωνισμός ECSC είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών  (European Union Agency for Network and Information Security -ENISA) και στόχο έχει την ενδυνάμωση των ταλέντων του Cyber Security στην Ευρώπη και τη σύνδεση τους με ηγετικούς οργανισμούς του τομέα.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό βρίσκονται στην ιστοσελίδα https://ccs.org.cy.
 
Στο μεταξύ, στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Mall of Cyprus στη Λευκωσία, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για θέματα κυβερνοασφάλειας, θα παρακολουθήσουν επαγγελματίες #hackers να εκπαιδεύονται, θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» κλειδαριές και θα κερδίσουν δώρα.