ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-DIGITAL MARKETING

Πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας στη Θεσσαλονίκη από την Deloitte

09:28 - 31.01.2018

Τη δημιουργία πρότυπου κέντρου τεχνογνωσίας στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η Deloitte Ελλάδας.

Στόχος είναι να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων στην Ελλάδα, δημιουργώντας, μέσω συνεχούς εκπαίδευσης, την επόμενη γενιά συμβούλων, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση έργων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Κουτσόπουλος, το «Alexander Competence Center» στεγάζεται από τις αρχές του νέους έτους στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα πρότυπο κέντρο δημιουργίας τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και παραγωγικότητας, το οποίο θα απασχολεί νέα στελέχη της εταιρείας, απόφοιτους πανεπιστημίων με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης, με σκοπό να εργαστούν πάνω σε έργα, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.

Πλέον των 35 νέων επαγγελματιών διαφορετικών ειδικοτήτων στους τομείς των συμβουλευτικών, τεχνολογικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών, υπηρεσιών διαχείρισης εταιρικού κινδύνου και ελεγκτικών υπηρεσιών εργάζονται, ήδη, πάνω στην υλοποίηση σημαντικών έργων, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης και προσλήψεων συνεχίζεται με στόχο οι νέες θέσεις εργασίας στο πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας να φτάσουν τις 200 έως το 2020. Επίσης, προβλέπεται ότι μέσα στην πρώτη διετία αυτή η επένδυση θα μπορέσει να κάνει απόσβεση.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσόπουλο, η Deloitte Ελλάδας «έχει δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 25 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει να παρέχουμε όλο το φάσμα των υπηρεσιών της εταιρείας. Αποφασίσαμε να περάσουμε στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι να δημιουργήσουμε ένα κέντρο όπου θα παίρνουμε ανθρώπους από τα πανεπιστήμια και θα τους εκπαιδεύουμε, δημιουργώντας μία νέα γενιά στελεχών. Πρόκειται για ένα πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας, το οποίο στελεχώνεται από νέους αποφοίτους πανεπιστημίων, οι οποίοι μέσω συνεχούς εκπαίδευσης θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση έργων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό».

Η επιλογή της Deloitte Ελλάδας για τη δημιουργία του Alexander Competence Center στη Θεσσαλονίκη πηγάζει από τη μεγάλη δυναμική και το εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο της πόλης με την παρουσία πολλών σημαντικών πανεπιστημίων, καθώς και από την πολυπολιτισμικότητα και την ανοιχτή σκέψη των ανθρώπων της. Επίσης, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη δίνουν επιπλέον κίνητρο στη Deloitte Ελλάδας να συνεισφέρει με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον συνεχούς εκπαίδευσης με σημαντικές προοπτικές καριέρας.

Η δημιουργία του Alexander Competence Center επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τον κ. Κουτσόπουλο, την πρόθεση της Deloitte να επενδύσει στις δυνατότητες και στο ταλέντο των νέων Ελλήνων, μετατρέποντάς τους σε σημαντικό κομμάτι της μεγαλύτερης εταιρείας συμβούλων στον κόσμο και μίας εκ των μεγαλύτερων στην Ελλάδα.

Η Deloitte Ελλάδας απασχολεί πάνω από 600 εργαζόμενους. Όπως τόνισε ο κ. Κουτσόπουλος, η εταιρεία έχει αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της από το 2016 στο 2017 κατά 8%. Έχει κύκλο εργασιών το 2017 που υπερβαίνει τα 46 εκατ. ευρώ. Το 49% του δυναμικού της είναι γυναίκες, οι οποίες αποτελούν πυλώνα για την ανάπτυξη της εταιρείας. Τον τελευταίο χρόνο η Deloitte Ελλάδας έχει αυξήσει κατά 50% τις επενδύσεις σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και λαμβάνει μέρος σε διάφορες δράσεις που γίνονται. Παράλληλα, επενδύει στην επιμόρφωση του προσωπικού της. Συγκεκριμένα, το 2017 οι συνολικές επενδύσεις για επιμόρφωση προσωπικού ξεπέρασαν το 1.000.000 ευρώ.

Η Deloitte Ελλάδας, συνολικά, εξυπηρετεί πάνω από 1.200 πελάτες και προσφέρει, μεταξύ άλλων, ελεγκτικές υπηρεσίες στο 34% των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών σε αμερικανικά χρηματιστήρια, σε δύο εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών καθώς και στην Τράπεζα της Ελλάδος.