ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-DIGITAL MARKETING

Μέτρα εφαρμόζει η Ιαπωνία μετά την κλοπή από χάκερ του κρυπτονομίσματος NEM

09:05 - 29.01.2018

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επιβάλει διοικητικά μέτρα στην εικονική ανταλλαγή νομισμάτων Coincheck μετά την κλοπή από χάκερ εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από εταιρεία που εδρεύει στο Τόκιο.

Η μαζική ληστεία προκάλεσε απώλεια αξίας 530 εκατομμυρίων δολαρίων του κρυπτονομίσματος NEM – με βάση την ισοτιμία της Παρασκευής – ξεπερνώντας ακόμη και τα 480 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin που είχαν κλαπεί από την ανταλλαγή MtGox το 2014.
 
Η Coincheck ανέστειλε την Παρασκευή τη διαπραγμάτευση όλων των κρυπτονομισμάτων, εκτός του bitcoin, και ανακοίνωσε ότι έχει απωλέσει 523 εκατομμύρια μονάδες του NEM, που αποτελεί το δέκατο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
 
«Ο Οργανισμός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA) θα εκδώσει εντολή για βελτίωση των λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των πελατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Yoshihide Suga.
 
«Ο οργανισμός θα επιβλέπει την ανταλλαγή των κρυπτονομισμάτων για να διασφαλίσει την εφαρμογή των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ και την τήρηση των συμβολαίων» δήλωσε ο κ. Suga στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
 
«Εξετάζοντας τα αίτια του συμβάντος και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, θέλουμε τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες να μελετήσουν επειγόντως ποια περαιτέρω μέτρα θα χρειαστούν», πρόσθεσε.
 
Η Coincheck ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ίδια κεφάλαια για να επιστρέψει περίπου 46,3 δισ. γιέν (περίπου 430 εκατ. δολάρια) - με ισοτιμία 88,549 γιέν ανά NEM - σε όλους τους 260.000 πελάτες που έχασαν τις συμμετοχές τους.