ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ

Στα χέρια του Δήμου Λευκωσίας το πλήρως ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο

10:23 - 04.06.2019

Στα χέρια του Δήμου Λευκωσίας βρίσκεται πλέον μετά την πλήρη ανακαίνισή του το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας έτοιμο για να φιλοξενεί 1008 θεατές, συμπεριλαμβανομένων και 16 θέσεων για άτομα με αναπηρίες.

 
Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι «στο κτίριο διατηρήθηκε η ιστορική εξωτερική πρόσοψη του καθώς και η κτιριακή δομή του ενώ δημιουργήθηκε καινούργια οροφή και ανακαινίστηκε πλήρως το εσωτερικό του».
 
Η σκηνή, έκτασης 200 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευάστηκε από την αρχή και εμπλουτίστηκε με νέο ακουστικό και θεατρικό φωτισμό LED τελευταίας τεχνολογίας.
 
Τα συστήματα ήχου, οι ανακλαστήρες καθώς και το τεράστιο ακουστικό κέλυφος της σκηνής αποτελούν σημεία αναφοράς για τα θεατρικά και μουσικά δρώμενα της Κύπρου.
 
Το νέο θέατρο διαθέτει ένα τεράστιο χώρο παρασκηνίων, ενώ έγιναν και όλες οι απαραίτητες εργασίες για να μπορεί να φιλοξενήσει τόσο θεατρικές όσο και μουσικές παραστάσεις αφού η σκηνή διαθέτει και αναβατόριο ορχήστρας.
 
Εντυπωσιακός είναι και ο εξώστης που είναι κατασκευασμένος με τέτοια κλίση ώστε η θέαση να είναι ανεμπόδιστη.
 
Η εταιρία Cyfield που ανέλαβε την ανακαίνισή του θα έχει την ευθύνη συντήρησής του για 12 χρόνια, όπως προνοεί το συμβόλαιο ανάληψης του έργου.