ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Κλείνουν δρόμοι – Σοβαρό πρόβλημα παρά την Πέτρα του Ρωμιού

12:59 - 28.05.2019

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει το κλείσιμο δρόμων λόγω έργων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«1. Κλειστό τμήμα του παλαιού δρόμου Λεμεσού - Πάφου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την περίοδο 1 Ιουνίου - 30 Ιουνίου 2019, λόγω σοβαρού προβλήματος διάβρωσης των πρανών στον παλαιό δρόμο Λεμεσού - Πάφου (Β6) παρά την Πέτρα του Ρωμιού τμήμα του δρόμου μήκους 3χλμ. περίπου θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση για λόγους οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα από Πάφο προς Λεμεσό ο παλαιός δρόμος θα είναι κλειστός 200μ. περίπου μετά την πάροδο που οδηγεί προς το τουριστικό εστιατόριο ΚΟΤ παρά την Πέτρα του Ρωμιού. Η πρόσβαση από Πάφο προς Πισσούρι/Λεμεσό θα γίνεται μόνο από τον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού (Α6) και τον ανατολικότερο ανισόπεδο κόμβο Πισσουρίου (έξοδος αρ. 40Α). 

Από Λεμεσό προς Πάφο ο παλαιός δρόμος θα είναι κλειστός από τη συμβολή του με τον συνδετικό δρόμο που οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου (έξοδος αρ. 41Α).  Η πρόσβαση από Λεμεσό και Πισσούρι προς Πέτρα του Ρωμιού θα γίνεται από τον αυτοκινητόδρομο μέσω του δυτικότερου ανισόπεδου κόμβου Πέτρας του Ρωμιού (έξοδος αρ. 42Α).

2. Εργασίες στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως, στη Λευκωσία

To Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, από την Πέμπτη 30 Μαΐου μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, στα πλαίσια ανάπλασης της Λεωφόρου Καλλιπόλεως θα εκτελούνται εργασίες στην ανατολική λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Καλλιπόλεως από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Πειραιώς μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Εθνικής Φρουράς.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η δυτική λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Καλλιπόλεως στο συγκεκριμένο τμήμα θα είναι μονοδρομημένη με κατεύθυνση προς Λεωφόρο Λεμεσού.

Η τροχαία κίνηση των κάθετων παρόδων της Λεωφόρου Καλλιπόλεως στο συγκεκριμένο τμήμα θα διοχετεύεται διαμέσου των παρακείμενων δρόμων στην οδό Χαλκηδόνος.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεών τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια εκτέλεσής τους.»