ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ

Η νέα στεγαστική πολιτική θα κρατήσει τους νέους στις ακριτικές περιοχές, λέει ο Δήμαρχος Αθηένου

10:39 - 20.05.2019

Η εφαρμογή της νέας στεγαστικής πολιτικής, που καλύπτει και τις ακριτικές περιοχές θα κρατήσει τους νέους στους Δήμους και της Κοινότητες διαμονής τους, αναφέρει ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς.

 
Σε γραπτή δήλωση του Κυριάκου Καρεκλά αναφέρεται ότι «το στεγαστικό σχέδιο για τις ακριτικές περιοχές εφαρμόσθηκε πριν πολλά χρόνια και βοήθησε αφάνταστα τον Δήμο Αθηένου στη συγκράτηση των νέων στη γενέτειρά τους, καθώς και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Με την οικονομική κρίση που έπληξε την Κύπρο, το σχέδιο καταργήθηκε και οι συνέπειές του ήταν αρνητικές, οδηγώντας πλέον τους νέους να μένουν κυρίως εκεί που εργάζονταν, ενώ η τοπική οικονομία υπέστη δυσβάστακτο πλήγμα».
 
Πρόσθεσε ότι «από της ανάληψης των καθηκόντων του το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηένου, έθεσε ως κύριο στόχο να πείσει την κυβέρνηση να επαναφέρει το στεγαστικό σχέδιο στις ακριτικές περιοχές. Με συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έθεσε τις θέσεις του, για τις οποίες έβρισκε σημαντική κατανόηση».
 
Σύμφωνα με τον κ. Καρεκλά «ο νυν Υπουργός Εσωτερικών  Κωνσταντίνος Πετρίδης κατανόησε το πρόβλημα και υποσχέθηκε να επαναφέρει τους πρώτους μήνες του 2019, στεγαστικό σχέδιο για τις ακριτικές περιοχές, ώστε να συγκρατηθεί η φυγή των νέων από τη περιοχή όπου διέμεναν».