ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ

70 εκατ. ευρώ για τον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Πόλης Χρυσοχους- Θα περιλαμβάνει και δύο σήραγγες

13:43 - 09.05.2019

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων δημοσιοποίησε την Πέμπτη 9/5 πρόθεση διαγωνισμού για την μελέτη και κατασκευή της πρώτης φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χιλιομέτρων.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στα €70 εκατομμύρια, με τον διαγωνισμό να αναμένεται να προκηρυχθεί περί τα τέλη Ιουνίου.
 
Με βάση την προδημοσίευση, το Έργο το οποίο θα μελετηθεί και εκτελεστεί, περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται, στην πλήρη μελέτη και κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς Τμήμα Ι, Φάση (Α) από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί μήκους 15,5 km περίπου, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και με προοπτική κατασκευής των άλλων δύο λωρίδων σε μελλοντική φάση.
 
Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει έναν ανισόπεδο κόμβο στη συμβολή με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου παρά την Αγία Μαρινούδα, δύο διατρητικές σήραγγες 730μ. και 290μ. αντίστοιχα, πέντε κοιλαδογέφυρες, δύο υπέργειες διαβάσεις και εννιά υπόγειες διαβάσεις

Υπενθυμίζεται ότι το όλο έργο είχε περιληφθεί στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό με πιστώσεις ύψους €7,98 εκατ. Με βάση τα στοιχεία που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Μεταφορών η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι γύρω στα 3-4 χρόνια.  Το κόστος των υπολειπόμενων απαλλοτριώσεων υπολογίζεται γύρω στα €15,5 εκατ. Για την ολοκλήρωση του έργου όπως σχεδιάστηκε, υπολείπεται τμήμα άλλων 15χλμ. από Στρουμπί μέχρι την είσοδο της Πόλης. 
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ