ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κατηγορείται ότι έκλεβε νερό για δύο και πλέον χρόνια - Οφείλει 1050 ευρώ

11:50 - 02.04.2019

Νερό χωρίς να πληρώνει σέντ φαίνεται να απολάμβανε, Ελληνοκύπριος κατηγορούμενος, ο οποίος παρουσιάστηκε την Τρίτη (2/4), ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν από τον μάρτυρα αστυνομικό που έλαβε την καταγγελία, από μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μουτταγιάκας της επαρχίας Λεμεσού, στις 3/9/2013, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε προχωρήσει σε παράνομη μετατροπή της εγκατάστασης παροχής νερού, σε τουρκοκυπριακή περιουσία.

Το θέμα θα συζητείτο σε συνεδρία του Κοινοτικού Συμβουλίου, όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο μάρτυρας ότι του είπε ο Κοινοτάρχης και έτσι η υπόθεση παρέμεινε στάσιμη για ένα περίπου μήνα.

Στις 10/10/2013, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του αστυνομικού, επικοινώνησε με τον Κοινοτάρχη, ο οποίος του είπε ότι με τον σήμερα κατηγορούμενο, είχαν συμφωνήσει όπως πληρώσει ποσό 1050 ευρώ, το οποίο αντιστοιχούσε σε χρονικό διάστημα επτά τετραμήνων, αλλά η συμφωνία δεν τηρήθηκε και έτσι η υπόθεση συνεχίστηκε με καταχώρηση της.

Η συνήγορος του Ελληνοκύπριου πάντως, κατά τη διάρκεια της ανεξέταστης, εστίασε μεταξύ άλλων στον χρόνο που ο αστυνομικός επικοινώνησε με τον Κοινοτάρχη και αν αυτό έγινε κατόπιν οδηγιών ανωτέρων του ή αν ήταν δική του πρωτοβουλία.

Ο μάρτυρας αστυνομικός απαντώντας στις πολλαπλές ερωτήσεις επί του συγκεκριμένου σημείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, δεν θυμάται αν είχε οδηγίες ή αν ήταν δική του πρωτοβουλία, κάτι που σημείωσε ότι είναι στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Μετά και την ολοκλήρωση της ανεξέταστης του μάρτυρα, κλήθηκε άλλος μάρτυρας ο οποίος όμως δεν παρουσιάστηκε, με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί και να διαταχθεί ένταλμα σύλληψης του μάρτυρα, όπως γίνεται συνήθως σε περιπτώσεις που κάποιος λάβει κλήση από το Δικαστήριο και δεν παρουσιαστεί.

Χρίστος Ζήνωνος

*φωτογραφία αρχείου