ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κατεδαφίστηκε ιστορικό εργοστάσιο- Υπεραγορά στη θέση του (Pics)

18:28 - 12.01.2019

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες από πλευράς της εργοληπτικής εταιρίας που ανέλαβε την ανέγερση της υπεραγοράς.

Του Στέλιου Στυλιανού

Εκεί όπου παλιά δέσποζε το ιστορικό εργοστάσιο της LEMECO στη Λεμεσό, μια επιχείρηση που άφησε εποχή και ασχολείτο με παραγωγή καλτσών, καλσόν, φερμουάρ και άλλα συναφή με την ένδυση προϊόντα, ξεπροβάλλει πλέον το επιβλητικό οικοδόμημα που θα «στεγάσει» ελλαδική εταιρία που εισβάλλει στην κυπριακή αγορά.

Στα πλαίσια της επέκτασης των εργασιών της η METRO, Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ανοίξει το πρώτο της «κατάστημα» στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, έχει εξευρεθεί χώρος στη Λεμεσό, σε κεντρικό σημείο της πόλης (Μισιαούλη και Καβάζογλου) όπου το παλιό εργοστάσιο της LEMECO έχει κατεδαφιστεί και στη θέση τους κτίζεται το επιβλητικό κτήριο.

Το ξεκίνημα των εργασιών της METRO ΑΕΒΕ στην Κύπρο, αναμένεται πριν τα τέλη του 2019, ωστόσο η εταιρία δεν σχεδιάζει προς το παρόν να δραστηριοποιηθεί στο λιανεμπόριο. Ουσιαστικό δεν θα πρόκειται για υπεραγορές όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να ψωνίσουν, αλλά θα αφορά κυρίως επαγγελματίες του χώρου που θα προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες προϊόντων χονδρικώς.

Επιπρόσθετα η METRO ΑΕΒΕ που στην Ελλάδα διαθέτει την αλυσίδα υπεραγορών “My Market” αναμένεται να κατέλθει με διαφορετική επωνυμία στην Κύπρο και στη Λεμεσό μιας και στο νησί μας υπάρχει άλλη αλυσίδα με το ίδιο “brand name”.

Η Ελληνική εταιρία προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ μέσα στην τριετία που πέρασε, ενώ και ο κύκλος εργασιών της το 2018 άγγιξε τα 1,2 δις. Ευρώ πετυχαίνοντας ανάπτυξη 4%.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για την ολοκλήρωση των εργασίων έχει μπει χρονοδιάγραμμα μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019.