ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ

Ανεπάρκεια του συστήματος οικοδομικού ελέγχου, κάνει λόγο το ΕΤΕΚ

16:14 - 16.11.2017

Ανεπάρκεια του συστήματος οικοδομικού ελέγχου καταδεικνύει το περιστατικό με τις πλαστές άδειες οικοδομής, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το ΕΤΕΚ.

Όπως σημειώνει, την αδυναμία των αρχών να ασκούν οικοδομικό έλεγχο αποδεικνύει για άλλη μια φορά το περιστατικό με άτομο που φαίνεται πως ασκούσε παράνομα το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, χωρίς είναι μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου και συνεπώς χωρίς να κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι το περιστατικό περιήλθε εις γνώση του τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν συγκεκριμένη οικοδομική αρχή ζήτησε πληροφόρηση για το εν λόγω άτομο, το οποίο φέρεται να ενεργούσε ως αρχιτέκτονας.
 
Το ΕΤΕΚ σημειώνει ότι ενημέρωσε την αρχή ότι το άτομο αυτό δεν είναι μέλος του και αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει μαζί του, κατάγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
 
«Με βάση στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο ΕΤΕΚ, το υπό αναφορά άτομο είχε αναρτήσει σε ανεγειρόμενη οικοδομή πινακίδα με ανύπαρκτο αριθμό μητρώου μέλους του ΕΤΕΚ και στοιχεία επικοινωνίας άλλου μέλους. Δυστυχώς το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο από ότι φαίνεται δεν ήταν μεμονωμένο, επιβεβαιώνει τη μεγάλη ανεπάρκεια του οικοδομικού ελέγχου που ασκείται», προσθέτει.
 
Με την ευκαιρία αυτή, το ΕΤΕΚ επαναφέρει συγκεκριμένες προτάσεις που έχει υποβάλει προς την Πολιτεία για εισαγωγή εκσυγχρονιστικών μέτρων που μεταξύ άλλων βελτιώνουν ουσιαστικά την άσκηση οικοδομικού ελέγχου.
 
Τέλος, το Επιμελητήριο υπενθυμίζει το κοινό ότι έχει τη δυνατότητα να βεβαιώνεται πως οι μελετητές που επιλέγει έχουν κατάλληλη άδεια άσκησης επαγγέλματος του ΕΤΕΚ, καθώς τα στοιχεία των μελών του που κατέχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΚ (www.etek.org.cy).

Από ΚΥΠΕ