ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: «Νέα φούσκα στα ακίνητα σε δύο χρόνια» - Οι πιο ακριβές και πιο οικονομικές περιοχές

08:05 - 06.11.2017

Ενοίκια που ζαλίζουν στη Λεμεσό με τις τιμές για δυάρια να φτάνουν μέχρι και τα 900ευρώ, με τον πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Κύπρου, Πέτρο Χριστοδουλίδη να κάνει λόγο για εκμετάλλευση από ιδιοκτήτες και developers, κρούοντας ταυτόχρονα κώδωνα κινδύνου για νέα φούσκα.

Η αύξηση ζήτησης διαμερισμάτων από την άφιξη πολλών ξένων εταιριών και προσώπων, οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των ενοικίων στην Λεμεσό, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Κύπρου, Πέτρο Χριστοδουλίδη, στον «Φιλελεύθερο».  

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  οι τιμές ενοικίασης για μανάρια έχουν φτάσει τα 600-800 ευρώ ενώ στα δυάρια φτάνουν τα 700-900ευρώ και για όσους θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και να ενοικιάσουν δυάρι σε ένα από τους πύργους της Λεμεσού να καλείται να δώσει 1500ευρώ κάθε μήνα, σύμφωνα με τον «Φ».

Τα πιο περιζήτητα διαμερίσματα, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι αυτά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, από την μαρίνα Λεμεσού μέχρι την Αμαθούντα. Οι περιοχές νοτίως των λεωφόρων Μακαρίου και Γρίβα Διγενή, όπως επίσης και οι περιοχές Αριέλ, ΝΑΑΦΙ να παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση και άρα υψηλότερα ενοίκια.

Πιο προσιτές τιμές συναντώνται στις περιοχές Άγιος Νικόλαος, Κάψαλος και Αγία Φύλα, ενώ το ενδιαφέρον των νέων ζευγαριών συγκεντρώνουν τα δυτικά προάστια.

Σύμφωνα με τον «Φ», ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε τν εκτίμηση ότι βρισκόμαστε προ του φάσματος μιας νέας φούσκας στην αγορά ακινήτων που είναι έτοιμη να σκάσει σε χρονικό ορίζοντα 2 ετών. Ακόμη, ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Κύπρου, μίλησε για απίστευτη εκμετάλλευση της ζήτησης από τους developers και τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για δυσφορία που άρχισε να εκφράζεται από ξένους εργαζόμενους και εξέφρασε την ανησυχία για το ότι το προνόμιο με την χορήγηση διαβατηρίων δεν θα κρατήσει για πάντα και ανέφερε ότι ήδη πολλοί επενδυτές αναζητούν αγοραστές για τα ακίνητα τους.               

*Φωτογραφία αρχείου