ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Δύο ακόμη μεγάλοι πύργοι στον παραλιακό της πόλης – Το έργο “Marco Polo” κόστους 60 εκ. ευρω - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

14:19 - 12.10.2017

Το μεγάλο αναπτυξιακό έργο «Marco Polo», κόστους 65 εκατομμυρίων ευρώ, στην περιοχή Αμαθούντας στον παραλιακό της Λεμεσού, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο νέους πύργους, 25 και 16 ορόφων οι οποίοι αναμένεται να είναι έτοιμοι το 2021, περιλαμβάνουν οι σχεδιασμοί της εταιρίας Gardelia ltd.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η Περιβαλλοντική Αρχή άναψε πράσινο φως στους σχεδιασμούς της Gardelia ltm για δημιουργία δύο πύργων 25 και 16 ορόφων με το ύψος των κτιρίων να φτάνει τα 109,5 μέτρα και 73.5 μέτρα αντίστοιχα. 

Το έργο θα αποτελεί χώρο των αρχαιολογικών ευρημάτων που έχουν εντοπιστεί στο νότιο τμήμα του προτεινόμενου έργου, αναφέρει ο «Φ», ενώ το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα παρακολουθεί κάθε χωματουργική εργασία, προστατεύοντας και ταυτόχρονα αναδεικνύοντας μεγάλο αρχαίο τάφο και σπηλιά που βρίσκονται στον χώρο.

Εκτός απροόπτου, το έργο των 60 εκατομμυρίων ευρώ θα ξεκινήσει αμέσως μόλις εξασφαλιστούν όλες οι σχετικές άδειες και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η ολοκλήρωση του υπολογίζεται μέσα στο 2021.

Στα σχέδια, σύμφωνα με τον «Φ», περιλαμβάνεται εστιατόριο στο ισόγειο του κτηρίου, διώροφος υπόγειος χώρος στάθμευσης με περισσότερες από 300 θέσεις, χώρο πρασίνου για τους ενοίκους, ανοικτή για το κοινό κοινόχρηστη πλατεία, σιντριβάνια και πισίνες για τους ενοίκους. 

*Φωτογραφίες από ppa-architects.com