ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ

Πεντάστερο ξενοδοχείο 14 ορόφων και δίδυμους πύργους η Αρχιεπισκοπή – Αυξάνονται οι ανάγκες σε νερό

11:44 - 23.09.2017

Πεντάστερο ξενοδοχείο 14 ορόφων και δύο πύργους 11 ορόφων περιλαμβάνουν τα σχέδια της Αρχιεπισκοπής στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Γεροσκήπου, εν αναμονή της εξέτασης του έργου κατασκευής τεχνητού νησιού, την Τρίτη 26/9 από την Επιτροπή Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον.

Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», θα περιλαμβάνει 220 δωμάτια και condos με σπα ενώ στους δίδυμους 11ωροφους πύργους, οι οποίοι θα προορίζονται για οικιστική χρήση, θα υπάρχουν 122 διαμερίσματα. 

Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με τον «Φ» προβλέπεται να ολοκληρωθεί δυόμιση χρόνια, μετά την εξασφάλιση των σχετικών αδειών, ενώ οι πύργοι σε δύο χρόνια, με το συνολικό κόστος όλου του έργου να εκτιμάται γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ. 

Η εν λόγο ανάπτυξη, σύμφωνα με αναφορές του μελετητή του έργου Διευθυντή της I.A.CO Ltd Αγι Ιακωβίδη, στην Προκαταρκτική Εκτίμηση Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, η προτεινόμενη ανάπτυξη έχει ως στόχο την παροχή μιας πολυτελούς και αποκλειστικής τουριστικής ανάπτυξης με σκοπό την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών υψηλού επιπέδους, καθώς και την παροχή υπηρεσιών τελευταίας τεχνολογίας στον τομέα της φιλοξενίας του λιανικού εμπορίου.   

Σύμφωνα πάντα με τον «Φ», λόγω του μεγάλου έργου προκύπτουν μεγαλύτερες ανάγκες σε νερό στην τουριστική περιοχή Γεροσκήπου, αφού με βάση τους σχεδιασμούς απαιτούνται 4.706.646 κυβικά μέτρα νερού  ετησίως για ύδρευση, 17.379 κυβικά μέτρα νερού για άδρευση των χώρων πρασίνου, ενώ για αναπλήρωση του νερού των πισίνων απαιτούνται κάτι περισσότερο από 1.000 κυβικά μέτρα νερού ετησίως.

Από πλευράς  Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, μελετώνται ανάλογες ενέργειες για ικανοποίηση των αναγκών της ανάπτυξης με την ανάλογη συνεισφορά των αιτητών.