ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξήθηκαν 6% τα αεροπορικά ταξίδια ανά το παγκόσμιο το 2016

06:29 - 03.01.2017

Αύξηση της επιβατικής κίνησης στις αερομεταφορές παγκοσμίως κατά 6% το 2016

Οι επιβάτες εναέριας κυκλοφορίας αυξήθηκαν ανά το παγκόσμιο και πάλι πέρυσι αν και σε ελαφρώς πιο αργό ρυθμό, μια αύξηση που καθοδηγήθηκε από την δυναμική των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, ανακοίνωσε η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνολικά, 3,7 δισεκατομμύρια επιβάτες μεταφέρθηκαν από αεροπορικές εταιρείες διεθνώς πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 6% από το 2015. Η αύξηση αυτή είναι λίγο πιο κάτω από την αύξηση που σημειώθηκε πέρυσι σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο της τάξης του 7,1%, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η αύξηση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης ήταν πιο έντονη στη Μέση Ανατολή (11,2%), την Ασία (8%), τη Λατινική Αμερική (6,5%) και την Αφρική (5,7%) ενώ ήταν μικρή στην Ευρώπη (4,3%) και τη Βόρειο Αμερική (3,5%).

«Πάνω από τους μισούς τουρίστες του κόσμου που ταξιδεύουν διασυνοριακά κάθε χρόνο μεταφέρθηκαν δια αέρος», σημειώνει η υπηρεσία με έδρα το Μοντρεάλ σε ανακοίνωσή της.

Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους αποτελούν το 28% του συνόλου των επιβατικών αερομεταφορών. Για πρώτο φορά μετέφεραν πάνω του ενός δισεκατομμυρίου επιβατών.

Στην Ευρώπη οι εταιρείες χαμηλού κόστους μετέφεραν σχεδόν το ένα τρίτο των επιβατών, ελαφρώς πιο πάνω από το 31% της Ασίας ή το 25% της Βορείου Αμερικής.

«Η αυξανόμενη παρουσία των μεταφορέων χαμηλού κόστους στις αναδυόμενες οικονομίες συνέβαλε στην συνολική ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης», αναφέρει η ICAO.

ΚΥΠΕ