ΕΜΠΟΡΙΟ

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Αυστραλίας για τις ευκαιρίες της Κύπρου

12:27 - 16.02.2020

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) Μιχάλης Μιχαήλ, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Αυστραλίας – Ευρώπης Jason Collins για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική.

Ενημερώνοντας το ΚΥΠΕ, σχετικά με τη συνάντηση, ο κ. Μιχαήλ είπε πως το Αυστραλιανό Επιχειρηματικό Συμβούλιο έχει μέλη τις 135 μεγαλύτερες εταιρείες στην Αυστραλία.
 
Πρόσθεσε πως η συνάντηση ήταν πάρα πολύ εποικοδομητική και στο πλαίσιο της συμφωνήθηκε ότι θα σταλεί ενημερωτικό υλικό για να μοιραστεί στα μέλη του Συμβουλίου και θα γίνουν διευθετήσεις  ώστε στο επόμενο ταξίδι του Διευθύνοντος Συμβούλου του αυστραλιανού Συμβουλίου στην Ευρώπη, να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για παροχή πρόσθετης λεπτομερέστερης ενημέρωσης προς τα μέλη του Συμβουλίου, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως επενδυτικό προορισμό.
 
Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι οι εταιρείες τις οποίες αντιπροσωπεύει το συμβούλιο, είναι τεράστιες και έχουν παρουσία με διάφορους τρόπους στην Ευρώπη και δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως βάση των δραστηριοτήτων τους στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική.  
 
Έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα, συμπλήρωσε.