ΕΜΠΟΡΙΟ

Οφέλη για το εμπόριο και την τοπική οικονομία από τη Μαρίνα Παραλιμνίου

09:39 - 26.09.2019

Σημαντική ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου αναμένεται να φέρει η Μαρίνα Παραλιμνίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.

«Μέσα από την ολόχρονη λειτουργία του έργου, καταπολεμάται η εποχικότητα με τις συνέπειές της, με τη δημιουργία περίπου 250 νέων, μόνιμων θέσεων εργασίας. Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής θα φέρει αλυσιδωτή βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της αξίας της γης», προστίθεται.
 
Επιπλέον αναφέρεται ότι ως έργο υποδομής με υπηρεσίες ελλιμενισμού σκαφών, θα αποτελεί επίσημο σημείο εισόδου στη Κυπριακή Δημοκρατία, με την ανάλογη παρουσία ναυτικής και λιμενικής αστυνομίας και αποτελεσματική διαχείριση λυμάτων και αποβλήτων και πιθανών περιβαλλοντικών κρίσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η Μαρίνα Παραλιμνίου αναμένεται να δώσει τέλος στην παράνομη χρήση και δραστηριότητα στα αλιευτικά καταφύγια της περιοχής, τα οποία λειτουργούν ανορθόδοξα με σοβαρές επιπτώσεις στο θαλάσσιο και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Προσθέτει τέλος ότι το κοινό θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες μέσω του πεζόδρομου, στη μαρίνα και στο περιβαλλοντικό πάρκο που έχει σχεδιαστεί, στη βάση της μελέτης του διεθνούς οίκου Camlins.