ΕΜΠΟΡΙΟ

KAΥΣΙΜΑ: Συνεχίζεται το «ράλι ανόδου» στις ελεύθερες περιοχές - «Χώμα» οι τιμές στα κατεχόμενα

09:01 - 04.04.2019

Τις τελευταίες μέρες οι τιμές καυσίμων διεθνώς (δολάριο ανά βαρέλι) έχουν αυξηθεί με τις εταιρίες στην Κύπρο να ανεβάζουν τις τιμές τους και τη βενζίνη να πωλείται γύρω στο 1,20 ευρώ, ανοίγοντας και πάλι την 'ψαλίδα' σε σχέση με το ψευδοκράτος.

Του Στέλιου Στυλιανού

Δεν βλέπουν με «καλό μάτι» οι καταναλωτές τις τιμές καυσίμων που τις τελευταίες τρεις βδομάδες έχουν «τσιμπήσει» περισσότερο από 10 σεντ, με αποτέλεσμα παρά τη μείωση στη φορολογία (6 σεντ) από την Κυβέρνηση, μοιραία να έχουν επανέλθει στα ίδια επίπεδα με προηγουμένως.

Συγκεκριμένα, η μέση τιμή για την αμόλυβδη 95 οκτανίων διαμορφώνεται την Πέμπτη 4/4 στο 1,191 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη των 98 οκτανίων στο 1,241 ευρώ. Το πετρέλαιο κίνησης πωλείται με μέση τιμή 1,247 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στις κατεχόμενες περιοχές, παρατηρείται επίσης μια μικρή αύξηση με τη διαφορά όμως στις τιμές να είναι πολύ μεγάλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα στον τ/κ Τύπο η αμόλυβδη 95 θα πωλείται από την Πέμπτη 4/4 προς 5,41 τούρκικες λίρες (δηλαδή 0,85 σεντ του ευρώ) η αμόλυβδη 98 οκτανίων προς 0,868 ευρώ (5,51 τουρκικές λίρες) ενώ πολύ χαμηλότερη είναι η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης η οποία διαμορφώνεται στο 0,789 ευρώ.

Σημείωση Συντάκτη: Ο γράφων δεν συστείνει σε κανένα, ασφαλώς, να μεταβεί στα κατεχόμενα για να ανεφοδιάσει το αυτοκίνητο του με καύσιμα, ωστόσο η σύγκριση γίνεται προκειμένου να αντιληφθεί και ο αναγνώστης την διαφορά στις τιμές, η οποία συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλη.