ΕΜΠΟΡΙΟ

Σε 24ωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στην Α/φοί Λανίτη ΛΤΔ

08:45 - 05.03.2018

Οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΒΙΕΚ – ΣΕΚ σε κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι ύστερα από εργατική διαφορά που προέκυψε από αγορά υπηρεσιών στην εταιρεία Α/φοί Λανίτη Λτδ (που παράγει και εμπορεύεται τα προϊόντα της ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ, τους χυμούς και το γάλα Λανίτη), οι εργαζόμενοι της θα προχωρήσουν σε 24ωρη στάση εργασίας αύριο Τρίτη.

Οπως αναφέρεται, «την τελευταία δεκαετία η εταιρεία κατάργησε πέραν των 300 θέσεων εργασίας περίπου, για να τις δώσει σε εξωτερικούς συνεργάτες.  Τερμάτισε την παραγωγή στην Κύπρο των προϊόντων της σε τενεκεδάκια (cans) και των χυμών Λανίτης και εισάγει αυτά τα προϊόντα από το εξωτερικό».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σημειώνουν οι δύο συντεχνίες, ήταν η επιμονή της εταιρείας να δώσει σε εξωτερικό συνεργάτη μέρος των εργασιών που μέχρι χθες διεξήγαγαν εργαζόμενοι της στην αποθήκη της εταιρείας, στο εργοστάσιο της στη Λευκωσία.

«Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύονται ως κούφια λόγια οι διακηρύξεις της εταιρείας πως δεν μειώνει μισθούς και ωφελήματα των εργαζομένων της.  Το σχέδιο τους για μεταφορά των εργασιών της σε εξωτερικούς συνεργάτες που πληρώνουν πολύ λιγότερα αυτό αποδεικνύει.  Μάλιστα κάθε φορά διαβεβαιώνει πως θα είναι η τελευταία, χωρίς αυτό να τερματίζεται», προστίθεται.

Στη διάρκεια της αυριανής 24ωρης στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία, η ώρα 11.00 π.μ. που θα αποφασίσει τους περαιτέρω χειρισμούς, μη αποκλειόμενης και της κλιμάκωσης των μέτρων.