ΕΜΠΟΡΙΟ

Ξένοι μεροκαματιάριδες αναζωογόνησαν το εμπόριο αυτοκινήτων στην Πάφο!

08:33 - 05.03.2018

Η αγορά αυτοκινήτων συντηρείται σε υψηλά επίπεδα στην Πάφο, χάρη σε απλούς πολίτες που εργάζονται στην πόλη και όχι στους πλούσιους Ρώσους ή Κινέζους που κατοικούν εκεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η θετική κίνηση στον κλάδο της εμπορίας αυτοκινήτων, «κρατιέται» από τη σημαντική συμβολή απλών αλλοδαπών εργαζομένων στην αγορά οχημάτων.
 
Μάλιστα, με δηλώσεις του στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων, Ανδρέας Σιήκκης, αποκαλύπτει ποιοι ακριβώς είναι οι καλύτεροι πελάτες.

«Οι άνθρωποι αυτοί, είναι σχεδόν στην ολότητά τους απλοί υπάλληλοι, κινούνται τα τελευταία δύο - τρία χρόνια με αξιοθαύμαστη νοικοκυροσύνη στα οικονομικά τους και στις συναλλαγές τους με τον κλάδο. Είναι σαφώς πλέον οι καλύτεροί μας πελάτες», τονίζει για να συνεχίσει: 

«Έστω και αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και το επίπεδο των Ρώσων και Κινέζων μόνιμων κατοίκων Πάφου. Οι τελευταίοι είναι επίσης μια σημαντική πηγή κίνησης για τον κλάδο, σε ένα ανώτερο επίπεδο. Με αγορές, δηλαδή, οχημάτων πολυτελείας τα οποία πλέον δεν αγγίζει η μεγάλη πλειοψηφία των γηγενών».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων επεσήμανε επίσης ότι ο κλάδος άρχισε να κινείται άνετα μετά τις καταστροφικές συνέπειες της μνημονιακής εποχής… 

«Αυτό φαίνεται από τους πελάτες που αντιλαμβάνεται ο κάθε έμπορος ότι κινούνται πιο απελευθερωμένα πλέον, αλλά και από επιστολές που έλαβαν οι επιχειρηματίες από τράπεζες και με τις οποίες ενημερώνονται ότι θα επαναρχίσει σε πιο σταθερό ρυθμό η δανειοδότηση για αγορά αυτοκινήτου». 

Τέλος, για το 2018 δήλωσε τα εξής: «Το 2018 θα συνεχιστεί η αυξητική κίνηση στην εμπορία αυτοκινήτου. Είμαστε βέβαιοι ότι το υπόλοιπο έτος θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των δύο προηγούμενων».