ΕΜΠΟΡΙΟ

Σε 14 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Χρήστος Ορφανίδης για την υπόθεση με τις 400.000 ευρώ – Εξαπάτησε την PANDORA

12:45 - 26.09.2017

Σε φυλάκιση 14 μηνών καταδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον Κύπριο επιχειρηματία Χρήστο Ορφανίδη, πρώην πρόεδρο της αλυσίδας υπεραγορών «Ορφανίδης».

Του Φάνη Μακρίδη

 

Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία «Ορφανίδης» πρόστιμο ύψους 16.000 ευρώ.
Η καταδίκη αφορά υπόθεση έκδοσης τεσσάρων ακάλυπτων επιταγών συνολικού ποσού €400.000. Συγκεκριμένα, του είχε ασκηθεί ιδιωτική ποινική δίωξη από το διαφημιστικό γραφείο PANDORA /OGILVY & MATHER CO LTD.

Το Δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον κ. Ορφανίδη στις 31 Μαΐου του 2017, ενώ την επομένη είχαν γίνει οι αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής.

Οι επιταγές είχαν εκδοθεί από την εταιρεία «Ορφανίδης» έναντι οφειλόμενων ποσών από διαφημιστική καμπάνια των υπεραγορών το 2012.

Η διευθύντρια του διαφημιστικού γραφείου είχε καταθέσει –ως μάρτυρας κατηγορίας- ότι ο Ορφανίδης την είχε διαβεβαιώσει ότι οι επίδικες επιταγές θα πληρώνονταν με την παρουσίασή τους στην τράπεζα. Ο κ. Ορφανίδης για να είναι πιο πειστικός είχε αναφέρει ότι παρακολουθεί την οικονομική κατάσταση της εταιρείας και τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και κατά συνέπεια δεν υπήρχε θέμα μη εξαργύρωσης των επιταγών.

Το Δικαστήριο είχε καταλήξει ότι «το μοναδικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι όταν ο κατηγορούμενος υπέγραφε τις επίδικες επιταγές όχι μόνο όφειλε να γνωρίζει, αλλά γνώριζε ότι δεν υπήρχε καμία προοπτική αυτές να εξοφλούνταν κατά την παρουσίασή τους για πληρωμή».