ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κέρδη €26,1 εκατ. για το 1ο εξάμηνο ανακοίνωσε η Eurobank Cyprus

13:19 - 03.09.2020

Κέρδη €26,1 εκατ. μετά από τους φόρους ανακοίνωσε η Eurobank Κύπρου για το 1ο εξάμηνο του 2020.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι έχει πετύχει ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχεται στο 25,1%.

Αναφέρεται επίσης σε «ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €5.491 εκ και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 32%».
 
Ο Δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) παραμένει στο 3,3%.
 
Παράλληλα, κάνει λόγο για «αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη Κόστους προς Έσοδα στο 36,7%».
 
«Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ασφαλώς πρέπει να αξιολογηθούν παράλληλα με τις τρέχουσες συνθήκες όπως αυτές επηρεάζονται από την πανδημία και τις μεσομακροπρόθεσμες επιπτώσεις της στην Κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. Είναι σαφές ότι η πορεία της οικονομίας, του τραπεζικού συστήματος άλλα και των δημόσιων οικονομικών, θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα επιστρέψουμε σε μια κοινωνία χωρίς τον κορωνοϊό», σημειώνεται.
 
Η Eurobank Κύπρου, προστίθεται, «θα συνεχίσει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας και να συμβάλλει στην επιστροφή στην ομαλότητα το συντομότερο. Με όπλα την ισχυρή μας κεφαλαιακή επάρκεια και σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε τους πελάτες μας και την κυπριακή οικονομία».