ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο ΣΥΚΑΛΑ ευχαριστεί κόμματα και βουλευτές για απόφαση ενίσχυσης του Ταμείου κουρεμένων από τις πολιτογραφήσεις

13:27 - 03.08.2020

Την πρωτοβουλία του Βουλευτή των Οικολόγων για ενίσχυση του Ταμείου για τους κουρεμένους καταθέτες και κατόχους αξιογράφων από τις πολιτογραφήσεις, χαιρετίζει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ, ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τον κ. Περδίκη για την πρωτοβουλία του να καταθέσει τροπολογία στην ολομέλεια της Βουλής της περασμένης Παρασκευής, ώστε στις προϋποθέσεις, για σκοπούς πολιτογράφησης, να υπάρχει υποχρέωση καταβολής ποσού τουλάχιστον 100.000 ευρώ, στο Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης, που αφορά τους πληγέντες των αποφάσεων του 2013 (κουρεμένους καταθέτες, κατόχους αξιογράφων κ.α.)

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με εξαίρεση τους βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ που ψήφισαν εναντίον της τροπολογίας (πλην των κ. Μυλωνά, Λεωνίδου και Πιττοκοπίτη του ΔΗΚΟ, που ψήφισαν υπέρ), τα υπόλοιπα κόμματα (ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΕΛΑΜ, ΣΥΜ. ΠΟΛΙΤΩΝ) και ανεξάρτητοι βουλευτές (κ. Βότσης, Μουσιούττας, Προκοπίου, Θεολόγου) στήριξαν την τροπολογία Περδίκη η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. 

«Ευχαριστούμε δημόσια τα κόμματα και βουλευτές που στήριξαν την τροπολογία», αναφέρει και ζητά να καταλάβει τους λόγους που ο ΔΗΣΥ και το "μισό" ΔΗΚΟ τάχθηκαν εναντίον.

«Οι "κουρεμένοι" και μνήμη έχουν και ανθρωπιά. Αναγνωρίζουν και ξέρουν να ανταποδίδουν. Και την ώρα που πρέπει θα το πράξουν. Στηρίζουμε με πράξεις αυτούς που μας στηρίζουν με πράξεις», καταλήγει η ανακοίνωση.