ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Δωρεάν πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης για Ασφάλεια Πληροφοριών από Σύνδεσμο Τραπεζών

12:31 - 21.04.2020

Δωρεάν, online, σύντομο και περιεκτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (e-learning) για την Ασφάλεια Πληροφοριών παρέχει ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, μέσω του Τμήματος Εκπαίδευσης το οποίο σχεδιάζει και υλοποιεί σειρά επαγγελματικών σεμιναρίων που απευθύνονται κυρίως σε τραπεζικά στελέχη, καθώς και σε άλλους επαγγελματίες.

Το σεμινάριο διατίθεται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, με ανοικτή πρόσβαση για όλους, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Τραπεζών, στα πλαίσια της διαχρονικής του πολιτικής για αύξηση του επιπέδου κατανόησης χρηματοοικονομικών όρων, αλλά και ενίσχυσης του ευρύτερου πεδίου της εκπαίδευσης ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, πέραν της πολύχρονης εμπειρίας του στα σεμινάρια που απαιτούν φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, πρόσφατα εισήλθε και στον χώρο του e-learning με τη δημιουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης:

https://acb-elearning.com.cy/?lang=el


Η δυσμενής συγκυρία αλλά και οι εργασιακές συνθήκες που η πανδημία δημιούργησε σε επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, ώθησαν τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο και την εταιρεία εκπαιδευτικών εφαρμογών Intelearn.
 
Αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν ο επανασχεδιασμός του  σεμιναρίου για την «Ασφάλεια Πληροφοριών»,  η οποία το έχει καταστήσει προσιτό και πιο σύντομο, προκειμένου άμεσα να μπορεί να απευθυνθεί σε όλες σχεδόν τις ομάδες εργαζομένων.

«Η πανδημία και οι ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες όλοι μας καλούμαστε να εργαστούμε πέραν από πρωτόγνωρες είναι και ιδιαίτερα απαιτητικές. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας δίνει απίστευτες λύσεις, ωστόσο, η διαφύλαξη της ασφάλειας των πληροφοριών που όλοι επεξεργαζόμαστε αναδεικνύεται ως ζωτικής σημασίας παράμετρος για οργανισμούς και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως φύσης εργασιών ή μεγέθους», ανέφερε σχολιάζοντας την εξέλιξη ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών, κ. Μιχάλης Καμμάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 
Με τη σειρά του ο Επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης του Συνδέσμου, Γιάννος Ρωσσίδης σημείωσε ότι το Τμήμα Εκπαίδευσης απευθύνεται σε ειδικό και πολύ καλά καταρτισμένο ακροατήριο, το οποίο εργάζεται κατά κύριο λόγο στον τραπεζικό τομέα.